Hakkari’nin örnek iş insanı Sabri Özel, bu kez sağlık evi yaptı

Şemdinlili yardımsever iş insanı Sabri Özel, Şemdinli'ye bağlı Tekeli (Gare) köyüne Sağlık Evi yaptı.

Şemdinlili yardımsever iş insanı Sabri Özel, doğup büyüdüğü Şemdinli ilçesine yatırım yapmaya devam ediyor. İlçede daha önce 1 lise, 1 ilköğretim okulu yaptıran, binlerce öğrenciye burs sağlayan Özel bu kez de ilçeye 16 kilometre mesafede bulunan Tekeli (Gare) köyünde sağlık evi yaptı.

Temmuz ayında temeli atılan ve geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanarak İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilen sağlık ocağı nedeniyle Özel’e teşekkür eden köy sakinlerinden Rehima Bilimsel, ilçe merkezine olan uzaklıklardan dolayı sağlık hizmeti almakta daha önce zorluklar çektiklerini belirterek, "Köyümüze yapılan bu hizmetten dolayı Sabri beye teşekkür ediyorum. Artık hastamız olunca ilk müdahaleyi sağlık evimizde yapacağız. Özellikle geceleri için tansiyon veya şeker hastaları faydalanacaktır. Bölgemize sürekli yatırımlar yapıyor" dedi. 

Yaptıkları hizmetlerden dolayı Sabri Özel’e minnettar olduklarını belirten Muzaffer Akbaş, "Bu yapılan ilk hizmet değil, Şemdinli’nin her tarafına bir hizmeti dokunmuş, dokunmaya da devam ediyor. Bölgemize yapılan hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Köy sakinlerinden Sadi Yüksel, “Köyümüze doktor ve hemşire gelecek. Vatandaşlarımıza hizmet edecekler. bizler bundan çok memnunuz" dedi. Zehra Özkan ise "Köyümüzde sağlık evinin olmaması ciddi bir sıkıntıydı. Sağolsun bu hizmetten dolayı köyümüzde eksik olan sağlık evinin giderilmesi bizleri ciddi anlamda mutlu etti. Artık doktorlarımız gelecektir. Umarım bu hizmetlerin devamı gelir. Kendilerine çok teşekkür ederim" dedi.

SABRİ ÖZEL: GÜZEL ŞEMDİNLİMİZE VE HEMŞEHRİLERİMİZE HİZMET ETMEK BİR GÖREVDİR

Yaptığı Sağlık ocağı ile ilgili Yüksekova Haber Portalı'na açıklama yapan İş İnsanı Sabri Özel, her insanın doğup büyüdüğü topraklara ve o topraklarda yaşayan hemşehrilerine karşı bir takım sorumlulukları olduğunu hatırlatarak, "Bu sorumlulukların bilincinde yaşamak kadar onurlu bir şey olamaz. Herkes elinden geldiğince bu sorumluluklar kapsamında üzerine düşeni yapmalıdır" dedi.

Eğitim, Sağlık ve istihdam hizmetlerinin bölgenin en çok eksikliğini yaşadığı alanlar olduğunu belirten Özel, "Bu alanlarda güzel Şemdinlimize ve hemşehrilerimize hizmet etmek bir görevdir. Allah herkese bu gururu yaşatsın inşallah. Benim için bir gururdur. İnsanlarımız herşeyin en güzeline, en iyisine layık. Bu hayata paylaşmakla, sevmekle, saymakla daha fazla anlam katabiliriz diye düşünüyorum. Sağlık Evi projemizi de bu düşüncelerle hayata geçirdik. Tekeli köyü ve çevre köylerde yaşayan hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber - Kamera: Ömer Oğuz, Erkan Çapraz

whatsapp-image-2021-10-29-at-16-59-56.jpeg

whatsapp-image-2021-10-29-at-16-59-58.jpeg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Benzer Videolar