Esendere'de YKS'ye girecek öğrencilere ücretsiz servis

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, sınava girecek 200 öğrenciyi Hakkari ve Van’a ücretsiz götüreceklerini söyledi.

Ömer Oğuz'un haberi:

Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Belediye olarak 27-28 Haziran’da yapılacak olan YKS sınavına girecek olan öğrenciler için ücretsiz servis tahsil edeceklerini söyledi.

Büyüksu, “Öğrencilerimiz her sene olduğu gibi bu yıl da mağdur olacaklar. Bize en yakın sınav merkezi Hakkari ve Van’dır. Esendere, Hakkari’ye 118, Van’a ise 234 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Hakkari ve Van’da gidecek olan öğrenciler, yolcuk esnasında sıkıntı yaşayacaklar, Özellikle bu salgın nedeniyle ailelerimizin durumları ortada, herkes perişan ve doğru dürüst gelirleri de yok. Bizde belediye olarak bu öğrencilere bir katkı sunmak amacıyla burada bulunan ve sınava girecek yaklaşık 200 öğrenciyi ücretsiz olarak Hakkari ve Van’a göndereceğiz. Eğer aileler talep ederse aileleriyle beraber götürüp getireceğiz" dedi. 

Belediye hizmet binasında ofis kuracaklarını söyleyen Büyüksu, “Öğrencilerin taleplerini alacağız. Sınava giren öğrencilerin adını ve telefonlarını alacağız" dedi. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Benzer Videolar