Diyarbakırlı Ramazan sosyal medyada ünlendi

Geçmişte deli denilen Diyarbakırlı Ramazan, şimdi verdiği sohbetler ile sosyal medyada ünlendi.

Diyarbakır'da küçük yaşlardan beri İslam dinini araştırıp dini kitaplar okuduğunu söyleyen Ramazan Böçkün, bir süre sonra çevresinden ‘Deli’ damgası yemeye başladı. Kimseyi umursamayan Böçkün, araştırıp öğrendiği bilgileri Ulu Cami’de vatandaşlara anlatmaya başladı. ‘Deli’ lakabı bir süre sonra yerini ‘Ramazan Hoca’ya bırakırken, Böçkün’ün konuşmaları, sosyal medya platformlarında tıklanma rekorları kırdı. Ramazan Böçkün, Diyarbakır'ın farklı yerlerinde kadın, erkek, genç, yaşlı herkese İslam'ı anlatarak vatandaşların sorularını, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle cevaplandırıyor. Böçkün geçimini, mezarlıklarda ağaç budayarak ve tespih ustalarına yardım ederek sağlıyor.

Böçkün, “Diyarbakır’da doğdum, büyüdüm. 5 yıldır camiye geliyorum. Bana karşı çıkmalar, alaylar, hakaretler oldu. Hak insanların nefsine acı geliyor, insanların tahammülü olmuyor bazen. Düşünmek sorumluluk getiriyor. İnsanlar düşünmek istemiyor, hem rahata alışmış hem de tembelliğe. Biri bir şeyleri harekete geçirmek istiyorsa onları rahatsız etmesi lazım. Ben geçimimi haftada bir mezarlıklarda ağaç budayarak sağlıyorum ve bir de tesbihçilere yardımcı oluyorum bu şekilde helal yoldan rızkımı kazanıyorum. Bazen Ulu Cami bazen farklı yerlere gider, günümüzü geçirmeye çalışırız." dedi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar