Diyarbakır'daki sosyal deney Youtube'da patladı: Misafirle düzen bozulmaz

Diyarbakır'da bir AVM'ye giden Youtuber'lar Burak Tutal ve Mert Karakaş, bir sosyal deney gerçekleştirdi. Aç ve sokakta kaldıklarını öğrenen Diyarbakırlılar durumu öğrenince YouTuber’ların karnını doyururken, evlerini de açtı.

YouTuber’lar Burak Tutal ve Mert Karakaş, Diyarbakır’da yaptıkları ve dün paylaştıkları sosyal deneyde gece kalacakları akrabalara ulaşamadıklarını ve ceplerinde de paralarının olmadığını söyledi. Telefonlarını kullanmak için izin istedikleri Diyarbakırlılar durumu öğrenince YouTuber’ların karnını doyururken, aynı zamanda ikiliye evlerini de açtı.

Videoyu çeken YouTuber’lar “Bu sosyal deney videomuzda insanlarımızın yardımseverliğini ölçtük” yorumunda bulunurken, görüntüler sosyal medyada bir günde 250 binden fazla defa tarafından izlendi ve paylaşıldı.

Videoda yer alan Diyarbakırlılardan biri öğrencilik işlemlerini halletmek için kente geldiğini ve sokakta kaldığını düşündüğü YouTuber’a “Kardeşim biz de öğrencilik yaptık” derken, bir diğeri de akrabalara ulaşana kadar, ne kadar gerekirse kendilerinde kalabileceğini belirterek “Misafirle düzen bozulmaz, misafirle düzen oturur. Misafir ağırlamayan ev ev değildir, bu bizim kültürümüzde olan bir şey” diye konuştu.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Benzer Videolar