Dilimli Barajı beklenenden erken dolacak

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan Dilimli Barajı beklenenden erken dolacak.

Erkan Çapraz'ın haberi:

Yüksekova-Esendere karayolunun Sarıtaş (Dirbêsan) köyü mevkiinde 1995 yılında yapımına başlanan Dilimli Barajında çalışmalar geçen yıl tamamlanmıştı. 3 yıl gibi bir sürede tam olarak dolması beklenen barajın tamamına yakınının bu yıl dolması beklenirken su altında kalması beklenen ağaçlar sahipleri tarafından kesiliyor. Kesilen ağaçlar kamyonlara yüklenerek köye taşınıyor.

93 metre yükseklikte, yaklaşık 2,5 kilometre alanı kaplayacak barajla ilgili açıklamalarda bulunan Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler, “Dilimli Barajımız geçen yıl bitti. Sonbahar mevsimiyle beraber baraj su tutmaya başladı. Bu kış yağışların fazla olması topraklarımıza ve barajımıza iyi geldi. Dilimli Barajı, ilçemizin temiz içme suyu ve tarım arazilerimizin su ihtiyacını karşılayacaktır.”

57 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip, 93 metre yüksekliğindeki Dilimli Barajı'nın, Yüksekova’nın 2045 yılına kadarki içme suyu ihtiyacını karşılaması bekleniyor.

dilimlibaraji.jpg

yuksekova-dilimli-baraji-1.jpg

yuksekova-dilimli-baraji-2.jpg

yuksekova-dilimli-baraji-3.jpg

yuksekova-dilimli-baraji-4.jpg

yuksekova-dilimli-baraji-5.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Benzer Videolar