Alkışlar Zozan ve Yüksekova'nın tiyatro ekibi için

Yüksekova'da 4 yıldır lösemi hastalığıyla mücadele eden 7 yaşındaki Zozan Öğmen'in tedavi olabilmesi için Asmin Sanat Tiyatrosu ekibi, 'Mektup' adlı tiyatro oyununu sahneledi. Oyunu Zozan da izledi.

Erkan Çapraz'ın haberi:

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Kamışlı köyünde oturan Nedim ve Raife Öğmen çiftinin 5 çocuğundan biri olan Zozan, 4 yıl önce yaşadığı bir rahatsızlık nedeniyle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde operasyon geçirdi.

Lösemi teşhisi konulan Zozan'ın ailesi, maddi olarak zorlandıklarını belirterek, yetkililerin kendilerine yardım etmesini istemişti. Zozan'a destek olmak için ilçede faaliyet gösteren Asmin Sanat Tiyatrosu harekete geçerek örnek bir davranış sergilemişti. Çeşitli hediyeler alıp aileyi palyaço kıyafetleri ile ziyaret eden tiyatrocular Zozan'a moral için evde mini bir gösteri düzenlemiş ve Zozan için 12-13 Haziran'da Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi'de 'Mektep' isimli tiyatro oyununu sahneleyeceklerini duyurmuşlardı. Şehir merkezinde stant kuran tiyatro oyuncuları buralarda oyunun biletlerini satmaya başladı. Vatandaşlar tiyatro ekibinin örnek davranışını takdir ederken 600 biletin tamamını alarak Zozan'ın tedavisine katkıda bulundu.

zozan3-001.jpg

Dün gece oyunun ilk gösterimi yapıldı ve oyuna Zozan da ailesiyle beraber katıldı. Oyuna yoğun ilgi gösteren vatandaşlar gösterim sırasında farkındalık yaratmak ve Zozan'a destek amaçlı sağlık maskesi taktı. Tiyatro oyununu izlemeye gelenler arasında Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı İrfan Sarı ve Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç da vardı. 

Asmin Sanat Tiyatrosu oyunculardan Zeki Ağralı, oyundan elde edilen gelirin Zozan'ın tedavisinde kullanılmak üzere ailesine bağışlanacağını söyledi. Ağralı, "Kampanya süresince güzel şeyler de yaşadık. Mesela Yüksekova'da 12 yaşında bir kız çocuğu Zozan için kumbarasını açarak bağışta bulundu. Yine tiyatro gösterimi sırasında sahneye çıkarak Zozan için keman çaldı. Tatvan'da Zozan'la ilgili haberi okuyan Yezda isimli bir kardeşimiz Zozan'a bir mektup gönderdi. Bu mektup sahnede okundu. Yüksekova'da sanırım ilk defa böyle bir kampanya gelişiyor. Bizler de böyle bir davranışa ön ayak olduğumuz için gururluyuz" dedi. 

Öğmen'in ailesi, çocuklarına destek veren tiyatro ekibi ve katkı sunan vatandaşlara teşekkür etti.

Oyunun ikinci gösterimi bu akşam saat 19.30'da Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. 

zozan2.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar