Ak Parti'nin Yüksekova adayı belli oldu

AK Parti'nin Yüksekova belediye başkan adayının Teoman Zeydan olduğu bildirildi. İlçeye AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu ve AK Parti Hakkari milletvekili Husret Dinç ile gelen Teoman Zeydan'ı partililer karşıladı.

Ömer Oğuz - Yüksekova Haber Portalı

Adalet ve Kalkınma Partisinin Yüksekova belediye başkan adayı Teoman Zeydan oldu.

Zeydan, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu ve AK Parti Hakkari milletvekili Husret Dinç ile birlikte uçakla Selahaddin Eyyubi Havalimanına geldi.

Havalanında partililer tarafından karşılanan Miroğlu, Dinç ve Zeydan, daha sonra AK Parti Yüksekova ilçe binasına geçti.

Burada Orhan Miroğlu adaylar ve yerel seçimler ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yarın Hakkari'de AK Parti adaylarını gerçekleştirecekleri aday tanıtma toplantısı ile duyuracaklarını ifade eden Miroğlu, daha sonra ise partililerle beraber bir vefa yemeği yiyeceklerini söyledi.

'Hakkari'de yeni bir sayfa açılacak'

31 Martta gerçekleştirilecek olan yerel seçimleri kader seçimi olarak nitelendiren Miroğlu, halkın desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Hakkâri’de yarın 11.00’de aday tanıtma toplantısı gerçekleştireceğiz. Ve Hakkâri’de yeni bir sayfa açılacak. Bunu başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere partimizin bütün sözcüleri, yetkilileri, bu seçimin yerel seçimler olduğunu söylüyorlar. Ama şunu da ifade ediyorlar, bu bizim getirdiğimiz ve şu an yürürlükte olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yoluna selametle devam etmesi için bir kader seçimidir. Bölge söz konusu olduğunda Hakkâri’den Mardin’e, Mardin’den Muş’a, Urfa’ya, Diyarbakır’a kadar farklı şeyler söylememiz lazım, farklı şeyler düşünmemiz lazım. Kürt halkı bu bölgede maalesef son 20 25 yıl itibariyle çok büyük acılar yaşadı. Ama belki de o acıların gölgesinde kalarak siyasi tercihlerini doğru bir şekilde de yerine getirmedi. Ama son 16 17 yıl AK Parti’nin tarih sahnesine çıktığından itibaren bu yana bölgede diğer parti ile birlikte mücadele veriyoruz. Ve her gün bu mücadelenin halkımızın kabulünü halkımızın desteğini işaret ediyoruz, görüyoruz. Bu da mücadelenin çok haklı ve doğru olduğunu bize gösteriyor." dedi.

'Kürt halkının doğru tercih yapması lazım'

Hakkari adaylarının belirlenirken birçok kesimin fikrini aldıklarını söyleyen Miroğlu, "Aslında belediye başkanlarımızı değil, kendi kaderimizi seçeceğiz. Yani bu 5 yıl ya geçmişten gelen hatalar, geçmişteki idari hatalardan gelen bir siyasi anlayışa evet diyeceğiz ya da 20 yıla yakın bir süre kayyım dönemine gelinceye kadar siz Hakkâri’yi de yönettiniz, Diyarbakır’ı da yönettiniz, Van’ı da yönettiniz ama ortaya çıkan şey hiçbir şekilde bölge halkını memnun eden bir şey değildir. Öyleyse müsaade edin, durun bir kenarda bundan sonra da AK Parti yönetsin ilçelerimizi, şehirlerimizi. Partimiz adayları belirlerken Hakkâri’de olmak üzere birçok yerde çok ince çalıştı. Birçok kesimin fikirleri alındı. Yarın da geçmişten bu yana teşkilatımızda yer alan partililerimizle bir vefa yemeği yiyeceğiz. Bu yemekten sonra artık Hakkâri için yeni bir sayfa açacağız.  İnşallah AK Parti, bu seçimde Hakkâri’de güçlenerek çıkar. Çünkü bunu en çok Hakkâri halkı hak ediyor. Hakkâri artık hem Türkiye’de hem de dünyada çok bilinen bir ilimiz. Bu seçimde Türkiye Cumhuriyetine aidiyet duygumuzun biraz daha güçlenmesini istiyoruz. Devlet bizim de devletimizdir. Seçimde Kürt halkının çok doğru bir tercih yapması lazım." diye konuştu.

t1,.jpg

t2-053.jpg

t3-039.jpg

t4-025.jpg

t5-018.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum
Benzer Videolar