1 ay aradan sonra içme suyu ve yola kavuştular

Yüksekova'ya bağlı Kandilli (Anur) köyü sakinleri 1 ay aradan sonra içme suyu ve yola kavuştu.

Yüksekova'nın Büyükçiftlik Beldesine bağlı Kandilli (Anur) köyü sakinleri, yaklaşık 1 ay önce çığ nedeniyle arızalanan içme suyu şebekelerini kendi imkanları ile onardı. Köye yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan su kaynağına giden köy sakinleri çığ tehlikesine aldırmadan içme suyu şebekelerinde yaşanan arızayı 4 saat süren bir çalışmanın ardından giderdi. Köylüler o anları cep telefonları ile kaydetti. 

1 AY ARADAN SONRA YOLLARI AÇILDI

Köy yollarının da çığ bölgesinden geçtiği için her yıl aylarca kapalı kaldığını belirten köy sakinleri yaklaşık bir ay önce başlayan yoğun kar yağışları ile birlikte köy yollarının kapandığını belirterek, "Yolumuz çığ tehlikesi nedeniyle sürekli açılamıyor. Yaklaşık 1 aydır köyden ilçe merkezine kimse gidememişti. Geçen gün köyde fenalaşan bir hasta için yardım çağırdık. 112 Ekipleri ve yol açma ekipleri sağolsunlar köy yollarımızı açtı. 1 ay aradan yolumuzun açılması bizleri mutlu etti" dediler. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Benzer Videolar