Yüksekova Kaymakamı Doğramacı: Birileri üstümüze gelmeye çalışıyor olabilir, biz işimizi yapacağız

Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı; “Birileri bu dönemde bunları kullanıp üstümüze gelmeye çalışıyor olabilir bunlara çok takılmıyoruz biz işimizi dosdoğru yapacağız. Güzel bir şehir bırakacağız inşallah Yüksekovalılara” dedi.

Yüksekova Cengiz Topel Caddesi üzerinde devam eden orta refüj çalışmalarını yerinde inceleyen Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, devam eden çalışmalarla ilgili Yüksekova Haber Portalı’na açıklamalarda bulundu.

‘ORTA REFÜJDEKİ AĞAÇLARI KALDIRIRKEN BİR TAKIM TEPKİLERLE KARŞILAŞTIK AMA O ZAMAN KALDIRMAMIZ GEREKİYORDU’

Cengiz Topel Caddesi’nin Yüksekova’nın vitrini olduğunu belirten Doğramacı, “Bildiğiniz gibi bu caddede karayollarının bir çalışması var. Biz de orta refüjde farklı bir güzellik yapalım istedik. Burada yaklaşık 57 ağacımızı itinayla söktük gidip diğer parklarımıza tam mevsiminde diktik, onlar şuanda tuttu. Yaklaşık olarak Cengiz Topel’in tamamına, Cezaevi kavşağına kadar ağaçlandırma çalışması yaptık. Şimdi orta refüjde de başlayacağız bu çalışmaya. Ağaçlandırma, yeşillendirme yapacağız. Mevsim bitkileriyle renkli bir vitrin inşa etmek istiyoruz. Buradaki ağaçları kaldırırken birtakım tepkilerle karşılaştık lakin onu o zaman kaldırmamız gerekiyordu. Mevsimi geçtiği zaman onları çıkarma şansımız olmayacaktı. Ağaçlar ölmesin diye o zaman kaldırdık. Kendimiz de yeni bir çalışma yapıyoruz ortalık bu şekilde kötü görünmesin diye. Yakın zamanda Karayollarıyla birlikte büyük bir kavşak çalışmamız aynı zamanda İpekyolu Caddesinde sağlı sollu kaldırım çalışmasıyla beraber şehrimizin vitrini gerçekten güzel olacak” dedi.

‘İPEKYOLU CADDESİ ÜZERİNDE BİRTAKIM BİNA VE İŞ YERLERİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURUYOR’

Bizim İpekyolu üzerinde birtakım binalarımız ve iş yerlerimiz ciddi görüntü kirliliği oluşturuyor. Bu görüntü kirliliğinin ortadan kalkması gerekiyor. Burası Yüksekova, burası büyük bir şehir. Burası Uluslararası bir geçiş güzergahı ve ülkemizin de vitrini. Bizim bu sorumluluk bilinci içerisinde şehrimizi yeniden inşa etmemiz gerekiyor. Oradaki bazı iş yerlerinin işte nalburdan tutun da mermercisine kadar birçok iş yerimiz var bunların acilen yer değiştirmesi gerekiyor. Bizim orada kaldırım çalışmasında üzerinde durduğumuz nokta birkaç tane nokta var. Birincisi yaya yolu, ikincisi bisiklet yoludur ve aydınlatma ile beraber yeşillendirilmesi. Biz istiyoruz ki İpekyolunda vatandaşlar geceleyin çıksınlar yaklaşık sağlı sollu yaklaşık 13 kilometre yürüyebilecek bir platform oluşsun. Bisikletli çocuklarımız bisiklet kullanabilsin. Dışarıdan şehrimize girenler de burayı gördüklerinde şehrimiz hakkındaki intibaları değişsin.

‘YÜKSEKOVA BELEDİYESİ CİDDİ REFORMLARA İHTİYACI OLAN BİR BELEDİYE’

Yüksekova’nın yapılacak çok işi var. Biz sadece bunları da yapmıyoruz. Pandemi dönemi demedik şehrimizde suyla ilgili bir çalışma yaptık. Herkesin bildiği gibi Yüksekova Belediyesi ciddi reformlara ihtiyacı olan bir belediye. Sadece ilçenin kendisi değil. Kendi gelirlerini kontrol edebilmesi gerekiyor ki vatandaşına hizmet edebilsin. Bu noktada biz bir çalışma başlattık. Buradan da bütün vatandaşlarımıza açıkça seslenmek istiyorum. Suyla ilgili yaptığımız dijital saat çalışması aslında sadece suyun kontrolü çalışması değildir; şehrin gelirlerinin şehre akıtılması çalışmasıdır. Çünkü ciddi manada su konusunda kaçağımız var. 10 bin tane saat değiştirdik. 5 bin tane daha saat değişimi yapılacak. Bununla ilgili birtakım tepkiler geldi lakin ben bu tepki gösteren arkadaşların neden tepki gösterdiğini anlamakta güçlük çekiyorum. Yani bir şehir düşünün aylık 2 milyon lira su geliri olması gerekirken 80 bin lira su geliri olan bir şehrin yaşama şansı yok. Çünkü sadece o suyun çıkartılma maliyeti 350 bin lira. Orada çalışan personellerimizin maaşlarını eklemiyoruz bile. Bu şehrin artık gelirinin olması lazım ki şehrin parklara da, yollara da ihtiyacı var. Bunu yapabilmek için de birtakım gelirlerinizi arttırmanız lazım. Eğer Yüksekova’da şehri düşünen insanlar varsa bizim yaptığımız su çalışmasının arkasında durması gerekiyor”

‘EĞER BELEDİYEMİZİN KENDİ KAYNAKLARI OLSAYDI BİR YERLERE GİDİP BİR ŞEYLER İSTEMEZDİK’

“Şehrin gelirleri şehre aktığı anda buranın çocukları da, gençleri de, kadınları da, yaşlıları da daha huzurlu ve güzel bir şehre sahip olacaklar. Yeter ki biz kendi ayakları üzerinde duran bir belediye inşa edelim. Bunun için çalışıyoruz, bütün derdimiz bu” diyen Doğramacı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Yol çalışmalarımız vardı geçen sene başlayan, onlar devam edecek. İnşallah ilçemizin ilk etapta bir 75 kilometrelik şehir içi yol ağı var yapılması gereken. Dedim ya eğer belediyemizin kendi kaynakları olsaydı biz şu anda bunlarla ilgili bir yerlere gidip bir şeyler istemezdik. Kendimiz biran önce başlatırdık. Belediyenin kendi kaynağı olmadığı için mecburen başka yerlerden gelecek yatırımlarla bir şeyler yapmak zorundasınız. Gelmediği sürece de kesin bir şey söyleyemiyorsunuz. Biz kendi göbeğini kendisi kesen bir güçlü belediye istiyoruz. Güçlü bir belediye güçlü Yüksekovalılarla olur. Yüksekova kendisine sahip çıkarsa emin olun çok daha güzel bir Yüksekova olacaktır.

‘BİRİLERİ ÜSTÜMÜZE GELMEYE ÇALIŞIYOR OLABİLİR'

Birileri bu dönemde bunları kullanıp üstümüze gelmeye çalışıyor olabilir bunlara çok takılmıyoruz biz işimizi dosdoğru yapacağız. Güzel bir şehir bırakacağız inşallah Yüksekovalılara. Şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Yüksekova’da gördüğümüz en büyük eksiklik kişi başına düşen yeşil alan sorunu. Belki Türkiye’nin en düşük oranı bizimkisi. Şimdi yaklaşık 6 tane park yapıyoruz kendi imkanlarımızla. Gayet mütevazi bütçelerle yapıyoruz ama bunu yapmamızdaki amaç şu; bir yeşil alanımızı arttıralım iki herkesin bildiği gibi Yüksekovalılar artık şehrin işgal edilmesinden taraftar değiliz. Bizim alanlarımızı başkaları işgal ederse, milletin arazilerine başkaları girerse bunları da çıkarmak istiyoruz. Çünkü milletin hakkını kimse gasp edemez. Milletin hakkını millete geri döndürmek istiyoruz. Buraları da park alanına döndürmek istiyoruz. Biz herkesle diyalog içerisinde bunları çözmek istiyoruz. Lakin vatandaşın hakkını da kimseye vermek istemiyoruz. Vatandaşın olan şeyi vatandaşa geri döndürmek için biz buralarda yeşil alanlarımızı arttırıyoruz. Spor sahalarını arttırıyoruz.

‘120 BİN NÜFUSLU BİR ŞEHİRDE OLMASI GEREKEN NE VARSA HEPSİNİ BİR ANDA YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Şu anda Sabancı Okulunun arkasında bir yer yapıyoruz. Yaklaşık 40 dönümlük bir arazi. İçerisinde yüzme havuzu, kapalı spor salonu, açık futbol sahaları, bir kafe ve bir restoran, bir gençlik merkezi olacak şekilde bir yer yapıyoruz. Belki Yüksekova’nın en güzel bahçelerinden birisi olacak orası. Konya Büyükşehir Belediyesiyle beraber ortak yapıyoruz inşallah. Orası da bittiğinde herkes görecek ki Yüksekova’da aslında çok şey değişmiş olacak. 120 bin nüfuslu bir şehirde olması gereken ne varsa hepsini bir anda yapmaya çalışıyoruz. İşimizin zorluklarından birisi bu. Bunun için de kaynak gerekiyor ve belediyenin kendi ayakları üzerinde durması gerekiyor. Herkesin içi müsterih olsun ki Yüksekova için çalışıyoruz. Kimse için çalışmıyoruz sadece Yüksekova ve Yüksekovalılar için çalışıyoruz. Yüksekova’nın önce buna inanması lazım. Bize de destek olması lazım. Yaptığımız ne varsa kimseye zarar vermek için yapmıyoruz şehre fayda sağlamak için yapıyoruz.”

Haber, Kamera: Ömer Oğuz, İmat Taş

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
69 Yorum
Benzer Videolar