Parlak: Hakkari halkına reva görüleni halkımız çok iyi biliyor

Parlak: Hakkari halkına reva görüleni halkımız çok iyi biliyor

DEM Parti Hakkari Milletvekili Vezir Parlak Yüksekova'da yaşanan depremlerin ardından yaptığı açıklamada, Hakkari'deki mülki amirlerin deprem konusunda adım atmadığını belirterek, "Halkımıza reva görüleni halkımız çok iyi biliyor" dedi.

Yüksekova'da saat 19.37'den saat 20.06'ya kadar peş peşe 4.4 ve 4.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremlerin ardından bilim insanlarının sık sık Hakkari'de meydana gelebilecek depremler konusunda yaptıkları uyarıları hatırlatan DEM Parti Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, şu açıklamayı yaptı:

'Bir kalekol masrafı etmez'

"Bir yıla yakındır birçok uzman bilimsel veriler ile Hakkâri'de olabilecek bir deprem konusunda uyarıyorlar. Ancak şuana kadar elle tutulur tek bir adım bile atılmadı. Kentin mülki idari amirleri AKP'ye aday aramaktan kentin hayati sorunlarına ayıracak zaman bulamıyorlar. Oysaki depreme dair alınacak tedbirler inşa edilen bir kalekolun masrafı kadar bile değildir. Halkımıza reva görüleni halkımız çok iyi biliyor. Kentteki bütün demokratik kurumları da acil deprem gündemli bir araya gelmeye davet ediyorum. Birlikte halkımızın taleplerini ve sesini yükseltmediğimiz sürece kimse çözüm üretmek için yüzünü dönüp kentimize bakmayacaktır. Hakkâri halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum