Hakkari Milletvekili Parlak'tan Bakan Yerlikaya'ya 'Deprem' soruları

Hakkari Milletvekili Parlak'tan Bakan Yerlikaya'ya 'Deprem' soruları

Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, Hakkari'de depremle ilgili alınan önlemleri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sordu.

Dem Parti Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, Hakkari'nin deprem kuşağında olması nedeniyle ne tür önlemler alındığına dair hazırladığı soru önergesini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle TBMM'ye sundu. 

Parlak, Bakan Yerlikaya'ya şu soruları yöneltti:

  1. 2021 yılında düzenlenen Hakkari İl Afet Risk Azaltma Planı’ndan sonra bu plan kapsamında hangi çalışmalar yapılmıştır?
  2. Hakkari için yapılan ön çalışmalarda Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik için ayrı planlar hazırlanmış mıdır?
  3. Hakkari Valiliğinin kentteki STK’lar ve diğer paydaşlarla depreme yönelik bir ortak çalışması var mıdır?
  4. Deprem bölgelerinde en fazla 4 katlı bina yapılması gerekirken Hakkari’de kaçak olarak inşa edilmiş 9 katlı binaların bile imar affı kapsamında ruhsatlandırıldığı doğru mudur? 2003 yılından bu yana imar affı sayılabilecek kanuni düzenlemelerde Hakkari’nin merkezi ve ilçelerinde bu aflar kapsamında kaç adet kaçak yapı ruhsatlandırılmıştır?
  5. Uzmanlar tarafından dile getirilen, kentteki toplanma alanlarında heyelan riski olduğu iddiası Bakanlığınız tarafından incelenecek midir?
  6. Olası bir depremden sonra arama kurtarma, sağlık hizmeti, barınma, beslenme, su, temizlik gibi ihtiyaçları karşılaması gereken AFAD, Kızılay ve diğer kurumların hazırlıkları yeterli midir? Bu kurumların hazırlıkları ve kapasiteleri düzenli olarak denetlenmekte midir?
  7. Kent merkezinin dış dünyayla tek bağlantısı olan yol üzerindeki köprüyle ilgili bir çalışmanız mevcut mudur? Hakkari’ye ulaşım alternatiflerini artıracak girişimlerde bulunacak mısınız?

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.