Vali Çelik Yüksekova'ya gelerek acil durum toplantısı yaptı

Vali Çelik Yüksekova'ya gelerek acil durum toplantısı yaptı

Vali Çelik, Yüksekova Kaymakamlığına gelerek Yüksekova ilçe afet ve acil durum koordinasyon kurulu toplantısı yaptı.

Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova'da akşam saatlerinde yaşanan depremlerin ardından geldiği Yüksekova'da İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı yaptı.

Yüksekova Kaymakamlığı'nda yapılan toplantıda Vali Çelik, katılımcılardan depremin Hakkari'de meydana getirdiği tahribat ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

"28 ev ve 1 ahırda çatlaklar tespit edildi"

Toplantıda bir açıklama yapan Çelik; "Yüksekova merkezli meydana gelen 3.5, 4.4, 4.5 büyüklüğündeki depremlerden sonra ivedi bir şekilde saha taraması yapılmaya başlanmış olup AFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine gelen ihbarlar sonucu bölgeye hasar tespit ekipleri yönlendirilmiştir. Yapılan tarama sonucunda genel hayata olumsuz yönde etki edebilecek bir tespit bulunmamakla birlikte gelen ihbarlar sonucunda 28 ev ve 1 ahırda çatlaklar tespit edilmiş olup, bu çatlaklar için hasar tespit komisyonu görevlendirilmiş; ekiplerimiz olası bir artçı deprem nedeniyle oluşabilecek risklere karşı ivedilikle çalışmakta ve vatandaşlarımız için gerekli bildirimler ve tedbirler alınacaktır’’ dedi.

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.