Naci Görür'den Yüksekova depremi açıklaması: Heyelanlar da gelişebilir

Naci Görür'den Yüksekova depremi açıklaması: Heyelanlar da gelişebilir

Yüksekova'da yaşanan depremin ardından açıklama yapan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür: "Bitlis-Zagros bindirme kuşağında hareketlenmeler olabilir. Hakkari ‘de bu depremler sonucu çeşitli yerlerde heyelanlar da gelişebilir" dedi.

Yüksekova'da yaşanan 4.5 şiddetindeki depremle ilgili uzmanlardan açıklamalar gelmeye başladı. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından ilçede yaşanan sarsıntılarla ilgili açıklama yaptı. 

Görür yaptığı açıklamada, "Yazılı - Yüksekova Hakkari’de 4,7 ve ardından da 4,6 artçı deprem oldu. Depremler muhtemelen Bitlis - Zagros Bindirme kuşağının içerisinde. Bu bölgede depremin olması mümkün çünkü Arap Levhası kuzeye doğru hareket ederk Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı. Dolayısıyla Bitlis-Zagros bindirme kuşağında hareketlenmeler olabilir. Hakkari ‘de bu depremler sonucu çeşitli yerlerde heyelanlar da gelişebilir. Hakkari’de ulaşım yolları çok sınırlı olduğu için olası bir acil müdahalede alternatif yolların yapılması çok önemlidir. Geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi. 

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum