Çavuşoğlu'ndan ABD'ye S-400 resti: Vazgeçmemiz mümkün değil

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye S-400 resti: Vazgeçmemiz mümkün değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: S-400 alımından vazgeçmemiz mümkün değil. Türkiye'ye kimse talimat veremez.

Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini alma kararı nedeniyle ABD ile yaşadığı gerilim giderek tırmanırken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD’den hangi yaptırım gelirse gelsin biz S-400’ü aldık” dedi.

Çavuşoğlu, “Hangi açıklama gelirse gelsin biz S-400’ü aldık. S-400 alımından vazgeçmemiz mümkün değil. Türkiye’ye kimse talimat veremez” ifadelerini kullandı.

Ruanda Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Dr. Richard Sezibera ile ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın önümüzdeki hafta G-20 zirvesinde yapacağı görüşmeye de işaret etti. “Bu görüşmede sadece S-400 meselesi değil birçok konu ele alınacaktır” diyen Çavuşoğlu, “Diğer ortaklar ABD’nin adımını desteklemiyor. ABD’nin attığı adımlar hukuka uygun değil. ABD’nin tutumunu anlamakta zorluk çekiyoruz. ABD CAATSA ile ilgili söylemlerini dile getiriyor. Hangi açıklama gelirse gelsin biz S-400’ü aldık. S-400 alımından vazgeçmemiz mümkün değil. Türkiye’ye kimse talimat veremez” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Siyasi-Askeri İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Clarke Cooper, Erdoğan-Trump görüşmesine Amerikan yönetiminin karar değiştirebileceği görüşü hakkında ‘ABD’li yetkililer ya da diğer NATO üyesi ülkeler arasında bu konuyla ilgili görüş ayrılığı olmadığını’ belirtmişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.