Kurtulmuş: Arzumuz, inşallah referanduma ihtiyaç olmayacak bir çoğunlukla anayasa çalışması yapılır

Kurtulmuş: Arzumuz, inşallah referanduma ihtiyaç olmayacak bir çoğunlukla anayasa çalışması yapılır

TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Arzumuz, inşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM'de çok büyük çoğunlukla, referanduma ihtiyaç olmayacak bir çoğunlukla, yani 400 milletvekilinin üstünde bir desteği bularak anayasa çalışması yapılır." dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa tartışmalarının yapılmasında üslubun önemine vurgu yaparak, anayasa çalışmalarının bir ayrışma aracı olmamasını temenni etti. Kurtulmuş, siyasi partilerle görüşmeler yaparak sürece samimi katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Anayasaların ulusal mutabakat metinleri olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, doğru tartışma zemininin oluşturulması için çaba sarf edeceklerini ifade etti.

TBMM Başkanı, yeni anayasa ya da anayasa değişikliği konusunda henüz bir görüş belirtmediğini, öncelikle işin nasıl yapılacağını belirlemenin önemli olduğunu söyledi. Kurtulmuş, bu süreçte herkesin fikirlerini açık yüreklilikle ortaya koyması gerektiğini ve sağlanacak diyalogun önemli olduğunu vurguladı. Öte yandan, siyasi partiler arası diyalogun yeni anayasa sürecinin başarısı için kritik olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve siyasi parti temsilcileriyle görüşmesine de değinen Kurtulmuş, görüşmenin samimi ve bayram ruhuna uygun bir ortamda gerçekleştiğini belirtti. Kurtulmuş, siyasi partilerin görüşlerini alarak fikri olan herkesin bu sürece samimi katkı sağlamasını temin edeceklerini söyledi.

Yeni anayasa tartışmalarına ilişkin yönlendirici bir üslup kullanmaktan kaçındığını ifade eden Kurtulmuş, doğru tartışma zemininin ortaya çıkmasına odaklanacaklarını dile getirdi. Görüşme takvimine yönelik olarak ise, siyasi partilerle yapılacak görüşmelerin ardından bu konuda karar verileceğini belirtti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.