Öznur Bartın, Yüksekova Belediyesi’nin borçlarını Meclis’e taşıdı

Öznur Bartın, Yüksekova Belediyesi’nin borçlarını Meclis’e taşıdı

Dem Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Yüksekova Belediyesi’nin biriken borçlarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu.

31 Mart 2024 seçimlerinden sonra yönetimi değişen Yüksekova Belediyesi'nde güncel borç 990 Milyon 412 bin 162 TL olarak açıklandı.

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın belediyenin borç durumu ile ilgili, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Önergenin açıklama bölümünde Yüksekova Belediyesi’nin kayyum tarafından hizmet veremez hale getirildiğini belirten Bartın, “Kayyımın Yüksekova’nın ana damarı denilen iki arsasını değerinin çok az altında satarak belediyeyi zarara uğrattığı, 5 yıl içerisinde 54 kişiyi işe aldığı, işe alınanların çoğunun ise kayyımın akrabaları ve AKP’li yandaşlar olduğu ortaya çıkmıştır” ifadelerine yer verdi.

Bartın, Bakan Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

  1. 2019 yılında Kayyım atanan Yüksekova Belediyesi’nin 2018 yılından bu yana Sayıştay tarafından denetlenmemesinin gerekçesi nedir?
  2. 2018 yılından bu yana denetlenmeyen Yüksekova Belediyesi’nde Kayyımın yönettiği yılların Sayıştay tarafından denetlenmesine ilişkin bir girişiminiz olacak mıdır?
  3. 990 Milyon 412 bin 162 TL borcu olduğu ortaya çıkan Yüksekova Belediyesinde Kayyım atanan 2019 yılından bu yana hizmet ve projeler kapsamında yapılan harcamalar nelerdir?
  4. Yüksekova Belediyesinde Yüksekova’nın ana damarı denilen iki arsasını değerinin çok az altında satarak belediyeyi zarara uğratan Kayyım hakkında herhangi bir soruşturma/inceleme var mıdır/yapılacak mıdır? Söz konusu arsalar kimlere değerinin çok altında peşkeş çekilmiştir?
  5. Seçimlere az bir süre kala yüklü miktarda araç yakıtı alınmasının gerekçesi nedir?
  6. Son 5 yıl içerisinde Kayyım tarafından işe alınan 54 kişiden birçoğunun kayyımın akrabaları ve AKP’li yandaşlar” olduğu doğru mudur? Söz konusu kişilere ve Kayyım tarafından yapılan usulsüzlüklere ilişkin açılan bir inceleme/soruşturma var mıdır/yapılacak mıdır?
  7. Güncel olarak toplam 990 Milyon 412 bin 162 TL borcu olduğu ortaya çıkan Yüksekova Belediyesi’nin borçlarını ödeyebilmesi için bütçesinin arttırılmasına ilişkin bir girişiminiz var mıdır/olacak mıdır?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum