Bakan Çavuşoğlu: Çalışmalar Tahran'la sınırlı değil

Bakan Çavuşoğlu: Çalışmalar Tahran'la sınırlı değil

Tahran zirvesi sonrası bölgede hareketlilik devam ediyor. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada çalışmaların Tahran'la sınırlı olmadığını vurgulayarak, "Bazı ülkeler kendi ajandasına göre hareket ediyor" dedi.

İran’da yapılan üçlü zirvenin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili taraflardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Basının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, “Çalışmalar Tahran’la sınırlı değil” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib için yaptığı açıklamada, “Amacımız İdlib’deki saldırıları durdurmak. Rusya ve İran’la yoğun çaba içindeyiz. 2 milyon insanın Türkiye’ye gelme ihtimali var. Böyle bir durum her yeri etkiler, ortak tedbirler almamız gerekiyor. Burada BM önemli. İnsanların evlerini terk etmek zorunda kalırsa barınabilmesi için hazırlık yapıyoruz. İdlib, çatışmasızlık bölgesidir, aksi takdirde insani felaket yaşanır. Rejim bahanelerle İdlib’e saldırıyor. Bazı ülkeler kendi ajandasına göre hareket ediyor” dedi.

“Suriye’de İdlib özelinde saldırılar daha önce başlamıştır. İki devlet arasında savaşın başlaması resmi, gayrı resmi başlaması diye bir şey olamaz. İçeride radikal gruplarla ılımlı grupları ayırma konusunda çok çaba sarf ettik. Şu anda buraya saldıran Halep’ten Humus’tan hatta güneyden daradan koridorlar açılarak ya da bilerek getirildi” açıklamalarında bulunan Çavuşoğlu sözlerini “Amacın zaten bunları kullanarak İdlib’e saldırmak olduğunu biliyorduk. Rejim bunları bahane ederek saldırdı. Biz dün tavrımızı koyduk. Astana ruhuna uygun bir şekilde çözülmelidir, ateşkes bunun çözümü. Ayrıca Batı ülkelerine defalarca söyledik. En son Rakka’dan nereye gönderdikleri belli değil, onları bahane ederek başka terör örgütlerini destekliyor. Suriye’nin istikrarı ve güvenliği için tavrını koyan tek ülke Türkiye’dir” diyerek bitirdi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.