Yüksekovalı tiyatrocular destek bekliyor

Asmin Sanat Tiyatrosu oyuncuları yeni sezonda sergileyecekleri oyunlarının provalarını, çalışacak uygun bir yerleri olmadığı için bir işyerinde yapıyor. 

Ömer Oğuz'un haberi

Geçen yıl sergiledikleri ‘Mektup, Güldürsene Canikom ve İyilik Ormanı’ isimli oyunlarla beğeni ve takdir toplayan Asmin Sanat Tiyatrosu ekibi yeni sezonda sergileyecekleri oyunların hazırlıklarına başladı. Ekip, yeni sezonda teknoloji bağımlılığını konu alan dört kişilik bir aile oyunu olan ‘Umut’u sergileyecek.  Ancak ekip, provalarını yapacak uygun bir yer olmadığı için ekip arkadaşları Yaşar Sırma’nın iş elbiseleri ve iş güvenlik malzemeleri satışı yapan iş yerinde çalışmak zorunda. 

Oldukça küçük bir iş yeri olan dükkanda zor şartlar altında prova yapmak zorunda kalan ekip sınırlı imkanlara rağmen çalışmalarını heyecanla sürdürüyor. 

Tiyatro ekibinin kurucularından biri olan Zeki Ağralı bu yıl en az dört oyun sergilemek istediklerini ancak imkansızlıklar ve çalışabilecekleri bir yerleri olmadığı için provalarını tamamlayamadıklarını bu yüzden de perdelerini açamadıklarını dile getirirken, ‘’Biz şunu istiyoruz; bize sadece çalışabileceğimiz bir yer verilsin ya da belirli saatlerde Kültür Merkezinde çalışmamıza fırsat verilsin. Bu şehir için Asmin Sanat Tiyatrosu önemli bir değerdir. Bu projeye destek olunmasını istiyoruz’’ dedi.

Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı’dan kültür merkezinde çalışmaları konusunu görüşmek için randevu talep ettiklerini ve yakın zamanda görüşeceklerini söyleyen Ağralı, Doğramacı’nın kendilerine yardımcı olacağını umduklarını, herhangi bir destek almazlarsa dahi çalışmalarına devam edeceklerini ve bu yıl da Yüksekovalılara oyunlarını sergileyeceklerini söyledi. 

Ekibin kadın oyuncularından dershane öğrencisi Hatice Kancı ise bir yandan sınava hazırlandığını bir yandan da tiyatro ile uğraştığını belirterek, "Burada güzel bir ortamımız var, heyecanla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ancak yerimiz çok dar ve prova için uygun değil. Bu durum bizi zorluyor. Yetkililerin ve tiyatro severlerin bize bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz’’ dedi.

whatsapp-image-2019-11-15-at-00.03.08.jpeg

whatsapp-image-2019-11-15-at-00.03.27.jpeg

whatsapp-image-2019-11-15-at-00.05.57.jpeg

whatsapp-image-2019-11-15-at-00.04.35.jpeg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Benzer Videolar