Zeydan'dan Ak Parti’den ihrac edilen eski vekilin paylaşımına tepki

Zeydan'dan Ak Parti’den ihrac edilen eski vekilin paylaşımına tepki

AK Parti’den ihrac edilen eski Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Uygur Türkleri’nin getirilip “Doğu ve Güneydoğu”daki sınır illerine yerleştirilmesi önerisinde bulundu. Bakır’ın bu paylaşımı tepkiye yol açtı.

2019 yılında, Suriyeliler hakkında sarfettiği sözler nedeniyle AK Parti’den ihrac edilen eski Pelin Gündeş Bakır, Çin hükümetinin baskısı altındaki Uygur Türkleri’nin Kürt illerine getirilip yerleştirilmesini istedi.

Bakır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Uygur Türklerine vatandaşlık verelim. Doğu ve Güneydoğu’daki sınır illerimizde arazi vererek onları yerleştirelim” dedi.

Pelin Gündeş Bakır, bu paylaşımı, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 9 Ağustos günü Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaptığı açıklamada, "Ben Türk'üm, ben Türkmen'im diyen soydaşlarımızı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vereceğiz. Bu, Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatıdır" açıklamasının ardından yaptı.

ZEYDAN: MEMLEKETİNİZ KAYSERİ VE ÇEVRE İLLERİ DAHA UYGUN

Pelin Gündeş Bakır’ın bu paylaşımına partisinden istifa eden AK Parti 23’üncü Dönem Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan'dan tepki geldi.

Zeydan, Bakır’ın yorumunun altına, “Kıymetli Vekilim; Uygur Türklerine vatandaşlık konusunda size katılıyorum. Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki sınır illeri yerine, sizin memleketiniz Kayseri ve civar illerinde kendilerine arazi tahsis edilirse daha uygun olur” diye yazdı.

Rüstem Zeydan, Bakır’ın “Suriyeliler” hakkındaki sözlerine de göndermede bulunarak, “Çünkü Doğu ve Güneydoğu illerinde çok Suriyeli var” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.