Yüksekova'daki 45 yıllık kan davası sona erdi

Yüksekova'daki 45 yıllık kan davası sona erdi

Yüksekova’da ikamet eden iki aile arasında 45 yıl önce başlayan kan davası, ailelerin ileri gelenlerinin girişimleri ile son buldu.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yıldız ve Turus aileleri arasında 45 yıldır, hem Türkiye hem de Irak’ta süren kan davası Sito Ağa’nın torunu Muhsin Oremarî’nin girişimleri sonucunda barışla sonuçlandı.

haberinfotograflari.gif 
Yaklaşık 5 ay süren görüşmeler sonucunda ilk olarak Federal Kürdistan’da bir araya gelen aileler daha sonra Yüksekova’da bir araya gelerek 45 yıllık kan davasını barışla sonuçlandırdılar.

haberingoruntuleri.gif 
Yüksekova’da Hacı Kameri’nin organize ettiği piknikte bir araya gelen aileler daha önce büyük oranda çözüme kavuşturdukları kan davasına bu piknikle son vermiş oldular.

Ailenin büyüklerinden ve kan davalı aileleri barıştırmak için çaba sarf edenlerden Sito Ağa’nın torunu Muhsin Oremarî kan davasının barışla sonuçlanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada böyle büyük bir kan davasının son bulmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken ‘artık Kürtler arasında böyle kan davalarının yeri yoktur’ dedi. Temennisinin bir daha böyle davaların yaşanmaması olduğunu belirten Oremarî kan davalı diğer ailelere seslenerek davalarından vazgeçmelerini istedi.

Yerel sanatçıların da davet edildiği piknikte 2 aile mensupları kol kola halay çektiler. Akşam saatlerine kadar süren piknikte daha önce kan davalı aile üyeleri kendilerini bir araya getiren büyüklerine ve yurttaşlara teşekkür ederken bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını istediklerini belirttiler.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum