Yüksekova'da oruçlu çobanların zorlu mesaisi

Yüksekova'da oruçlu çobanların zorlu mesaisi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Akçalı (Kertinîs) köyünde ikamet eden Kurt ailesinin 5 ferdi çobanlık yapıyor.

ERKAN ÇAPRAZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Kızgın güneşin altında akşam saatlerine kadar oruçlu halde çobanlık yaptıklarını belirten ailenin büyük oğlu Zeki Kurt çok zorlandıklarını ancak başka iş olmadığı için mecbur olduklarını söyledi. 


Ayda 500 TL’ye sabahtan akşama kadar kızgın güneşin altında Yüksekova ovasında 5 kardeşi ile birlikte çobanlık yaptığını belirten Zeki Kurt, “İlçede iş olmadığı için mecburen bu işi yapıyoruz. Kızgın güneşin altında sabahtan akşama kadar oruçlu halde bir köye ait hayvanları otlatıyoruz. Yaklaşık 200 büyükbaş hayvana bakıyoruz. Bizi en çok zorlayan susuzluk oluyor” dedi.

haberingoruntuleri.gif


13 nüfuslu ailelerini geçindirmek için yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Kurt, "Yüksekova şehir merkezinde iş olmadığı için bu köye gelip çobanlık yapmak üzere yerleştik. Ailemize bakabilmek için 5 kardeş çobanlık yapıyoruz. Şuanda diğer kardeşlerim de başka bir bölgede dana sürüsünü otlatıyor. Hayvanları akşama kadar otlattıktan sonra iftar vakti köye dönüyoruz.”dedi.

coban4.jpg

coban6.jpg

coban5.jpg

coban3.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum