Yüksekova'da miting havasında düğün

Yüksekova'da miting havasında düğün

Yüksekova’nın tanınan isimlerinden Şemsettin Dede ve barış annesi Besna Dede’nin oğlu Husret ve Esra Dede görkemli bir düğünle dünya evine girdi.

 YÜKSEKOVA - Düğüne BDP Hakkari Milletvekili Esad Canan, BDP İl ve İlçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, Yüksekova Eski Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Abdullah Zeydan, Rojhat Zeydan STK temsilcileri, İran ve Irak’tan misafirler ve Yüksekova çevresinden bir çok davetli ve kurum temsilcileri katıldı.

 Miting havasında geçen düğünde Kürtçe’ye dikkat çeken ve Rojava serhildanını selamlayan pankartlar asıldı. İki gün süren düğünde misafirler Kürtçe şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendi.

haberingoruntuleri.gif

 Düğüne katılan misafirleri ailenin büyüklerinden Şerafettin Dede, Sağdıç Nevzat Dede ve diğer aile bireyleri karşıladı. Düğün özellikle 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne denk getirildi. 7 – 8 aydır süren barış sürecini desteklendiği düğünde sürecin olumlu geçmesi için temennilerde bulunuldu.

 Damadın ağabeyi Şerafettin Dede düğüne katılan herkese teşekkürlerini iletirken; ‘Umut ediyoruz ki artık Kürt halkı, bundan sonra huzur ve barış içinde yaşar, bunca kıyım katliam, tecrit ve talan artık biter, umudumuz odur ki Kürt halkı bir daha hayal kırıklığına uğratılmaz’ dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum