Yüksekova Ünlüce (Kiyat) köyünde hasta kurtarma operasyonu

Yüksekova Ünlüce (Kiyat) köyünde hasta kurtarma operasyonu

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Ünlüce (Kiyat) Köyü'nde doğum sancıları artan Nurcan Adıgüzel, 112 Acil Servis ve İl Özel İdaresi ve Büyükçiftlik Belediye ekiplerinin 4 saat süren yoğun çalışması sonucu hastaneye güçlükle yetiştirildi.

ÖMER OĞUZ  / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari’de köy yolları kardan dolayı kapandı. Yüksekova ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Ünlüce (Kiyat) Köyü'nde doğum sancıları tutan 3 çocuk annesi 35 yaşındaki  Nurcan Adıgüzel'in hastaneye yetiştirilmesi için sağlık merkezine bilgi verildi.

haberinfotograflari.gif

4 SAAT SONRA KÖYE ULAŞILDI

Bunun üzerine 112 acil servis, Özel İdare ve Büyükçiftlik Belediyesi karla mücadele ekipleri harekete geçti. Yoğun kar ve tipiye rağmen Ünlüce Köyü'ne doğru yola çıkan ekipler, sıfırın altında 15 derece soğuğa rağmen çalışmalarını sürdürdü.

Yer yer 2 metreyi bulan karı temizleyen karla mücadele ekiplerinin ardından kar ambulansı yoluna devam etti. Yaklaşık 4 saatlik yolculuğun ardından ekipler köye ulaştı. Ekipler köye ulaşır ulaşmaz doğum hastası Nurcan Adıgüzel’in doğum yaptığı öğrenildi. Doğum yapan anneye 112 Acil Servis ekiplerince ilk müdahale yapıldıktan sonra ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

BEBEĞİN ADINI YÜKSEKOVA HABER MUHABİRİ KOYDU

Dünyaya gelen kız bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken bebeğin adını annesinin de rızasıyla kurtarma çalışmalarını izleyen Yüksekova Haber Gazetesi Muhabiri Ömer Oğuz "Berfin" olarak bıraktı.

Öte yandan ilçenin Salkımlı köyü Gülkaynak mezrası ile Akçalı köyünde bulunan hastalar da 112 Acil Servis ve Özel İdare karla mücadele ekipleri tarafından köylerden alınarak Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum