Yüksekova Düğünleri: Nişan çiftinin mutlu günü

Yüksekova Düğünleri: Nişan çiftinin mutlu günü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapılan Şilan ve Ejder Nişan çiftinin düğünü renkli görüntülere sahne oldu. Ünlü Kürt Sanatçı Şayê Bedo'nun sahne aldığı düğün konsere döndü.

ERKAN ÇAPRAZ – ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – İlçenin Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen Nişan ailesinin düğünü sanatçılar Şayê Bedo, Hozan Remzi ve Azad’ın katılımıyla konsere dönüştü.

haberinfotolari.gif

İran’ın Urumiye kentinde yaşayan Şekeri ailesinden Şilan Şekeri ile Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Nişan ailesinden Ejder Nişan renkli bir düğünle hayatlarını birleştirdi.

haberinvideo.gif

2 gün 2 gece süren düğünde Yüksekova ilçesi ve İran’ın Urumiye kentinde eş zamanlı 2 ayrı tören düzenlendi. Başta çevre il ve ilçeler olmak üzere İran ve Irak’dan da çok sayıda davetlinin katıldığı Yüksekova'daki düğün töreninde Kürt Sanatçılar Şayê Bedo, Hozan Remzi ve Azad sahne aldı.

Sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel Kürtçe şarkılar düğünü konsere çevirdi. Düğün alanına toplanan binlerce kişi doyasıya eğlendi. Halay çekip şarkılara eşlik eden Yüksekovalı gençler sanatçılarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Sağdıçlığını Ahmet Tümen’in yaptığı düğün gece geç saatlere kadar sürdü. Damadın abisi Cevher Nişan tören sonunda Yüksekova Haber’e yaptığı açıklamada ailelerinin mutlu gününde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum