Yöneylem'in araştırmasına göre Kılıçdaroğlu önde

Yöneylem'in araştırmasına göre Kılıçdaroğlu önde

Kılıçdaroğlu'nu yüzde 39,2 ile Cumhur İttifakı adayı Erdoğan, yüzde 8,6 ile Muharrem İnce, yüzde 2,7 ile Sinan Oğan izliyor. Muharrem İnce ikinci tura kalır mı sorusuna ise yüzde 75,7 "hayır" yanıtını verdi.

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik seçmen eğilimlerini açıkladı.  

Araştırma, 26 istatistiki bölgeye bağlı 27 ilde 2 bin 655 görüşme yapılarak tamamlandı. Araştırmanın veri derleme aşaması 27 – 29 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Araştırma Raporuna göre 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 43,8 ile 1. sırada yer alıyor.

Kılıçdaroğlu'nu yüzde 39,2 ile Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan izliyor. Yüzde 8,6 Muharrem İnce, yüzde 2,7 ise Sinan Oğan.

249.jpg

Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldığında ise oranlar şöyle sıralanıyor:

Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 46,4
Recep Tayyip Erdoğan yüzde yüzde 41,6 
Muharrem İnce yüzde 9,1
Sinan Oğan yüzde 2,9

İkinci tur

"Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalacak olursa oyunuzu Recep Tayyip Erdoğan'a mı Kemal Kılıçdaroğlu'na mı verirsiniz?" sorusunu ise yüzde 51,5 ile Kemal kılıçdaroğlu, yüzde 41,9 Recep Tayyip Erdoğan yanıtı verildi.

Bu soruya kararsızlar ve oy kullanmayacaklar oransal olarak dağıtıldığında ise verilen yanıtlar şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 55,1
Recep Tayyip Erdoğan yüzde 44,9

Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda Muharrem İnce'ye oy vereceğini söyleyen yüzde 8,6 oranındaki seçmen kümesinin ikinci tur tercihleri ise şöyle:

Kılıçdaroğlu yüzde 60,7
Erdoğan yüzde 17,4

253.jpg

Öte yandan "Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olması seçimleri nasıl etkiler?" sorusunu ise yüzde 30,4 "Seçimlerin ikinci tura kalmasına yol açar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda kazanmasını engeller" diye yanıtladı. Yüzde 29,7 ise "Bir etkisi olmaz, Erdoğan kazanır" diye yanıtladı. Yüzde 21,6 da "Bir etkisi olmaz, Kılıçdaroğlu kazanır" dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.