Yıldırım: Size mi kaldı Kürt devleti kurmak?

Yıldırım: Size mi kaldı Kürt devleti kurmak?

Başbakan Yıldırım, bazı emperyalist ülkelerin Kürt devleti kurmak istediğini öne sürdü. Yıldırım, "Size mi kaldı Kürtlere devlet kurmak. Kürtlerin devleti var" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul, Sultanbeyli’deki Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu.

Hükümetin çıkardığı imar affına ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım,  şunları söyledi:

“Yasayı çıkarttık. Şimdi tapularınız dağıtılacak. Her şey tamam. Protokol da yapıldı. İşler düzeldi. Niye uzadı? Çünkü burada 2-B var. Orman arazisi var. Vatandaşın arazisine yapılmış binalar var. Onların sorunlarını ancak çözebildik. Artık bu iş bitti. Sizden sonra bütün İstanbul’un bütün Türkiye’nin 13 milyon vatandaşımızı ilgilendiren imar sorununu da çözecek, İmar Barış Yasası’nı da yürürlüğe koyduk. Şu anda talepler toplanıyor. Bugüne kadar 2 milyonun üzerinde müracaat oldu. Toplam 13 milyon bekliyoruz.”

‘BAZI EMPERYALİSTLER KÜRT DEVLETİ KURMAK İSTİYOR’

Türkiye’nin üzerinde bir oyun oynandığını iddia eden Yıldırım, şöyle dedi: “Oynanan oyun şudur; bazı emperyalistler Türkiye’nin güneyinde bir terör devleti kurmak istiyorlar. Bunu da Kürt kardeşlerimizin kanı üzerinden yapmak istiyorlar. Kürtler de, Türkler de, Lazlar da, Çerkezler de, Romanlar da, 72 millet biz bin yıldır beraber yaşadık. Bir olduk savaşlarda yurdumuzu beraber savunduk. Barış’ta beraber kucaklaştık. Bizi birbirimize düşürebilirler mi? O halde bırakın size mi kaldı Kürtlere devlet kurmak. Kürtlerin devleti var. Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Kürtlerin bayrağı var. Ay yıldızlı şanlı bayrağımızdır”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.