Yıldırım: Adalet değil gaflet yürüyüşü

Yıldırım: Adalet değil gaflet yürüyüşü

Başbakan Binali Yıldırım'dan CHP'nin Adalet Yürüyüşüne tepki: Bu bir adalet yürüyüşü değildir, bu bir gaflet yürüyüşüdür.

Başbakan Binali Yıldırım, TEM Kurtköy bağlantı yolunun açılış töreninde konuştu. Yıldırım konuşmasında CHP’nin AİHM’e yaptığı başvuruya cevap verdi.  Adalet Yürüyüşü’ne de değinen Binali Yıldırım “FETÖ’nün ayakta alkışladığı bu yürüyüşün adımları milletin adımları değildir. Bu bir adalet yürüyüşü değildir, bu bir gaflet yürüyüşüdür” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım “20 Temmuz darbeyse Yenikapı’daki kalabalık nedendir? Bugünlerde FETO’cuların davaları görülüyor, mahkemelerde tiyatro oynanıyor adeta, sanki bu işi işlememişler, böyle bir hainliği yapmamışlar. Bütün bunların akıl hocaları diyor ki, önce reddeceksiniz, daha da olmadı bize işkence yapıldı diyeceksiniz. Türk mahkemelerinde bir şey beklemeyin, yabancı ülkelerin mahkemeleri sizleri kurtaracak diye onlara söylüyorlar. Ben şunu istiyorum, Türkiye bir hukuk devleti, ne kadar ağır suç işlerse işlesin savunma hakkı kutsaldır. Yarın bunlar AHİM’e giderken şunu diyemeyecekler, “İşte bize savunma hakkı verilmedi” diyemeyecekler, o yüzden sabredeceğiz, hakettikleri cezayı en ağır şekilde alacaklar. ” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasından öne çıkan detaylar şöyle:

GAFLET YÜRÜYÜŞÜ: Bugün Türkiye’nin mutlu yürüyüşünde yeni hizmetin açılışı için hep beraberiz. 15 sene yatırımlarımızla, ekonomiyle, ihracat, tarım ,sağlıkla bir Türkiye’yi üç Türkiye yaptık. Yapılamaz ne varsa tek tek gerçekleştirdik. 20 bin kilometre yol yaptık. Bu yolların tamamı, milletimizin gönlüne, muhabbetine vasıl olmak için bir araç vesile. Yollar millet içindir. Temeli millet olmayan bir yürüyüş yolu da incitir, yolcuyu da incitir. FETÖ’nün ayakta alkışladığı bu yürüyüşün adımları milletin adımları değildir. Bu bir adalet yürüyüşü değildir, bu bir gaflet yürüyüşüdür.

YAPTIĞIMIZ YOLLARIN KALİTESİNİ ANLADI: Böylece yaptığımız yolların kalitesini anlamış oldu, Kurtköy sapağından da bir gir bakalım orayı da gör. Yol yürümeye devam edersen ömrün biter bu yollar bitmez. Biz 20 bin kilometre yol yaptık. Gel bu sevdadan vazgeç, adaletin aranacağı yer yollar değildir, meclistir mahkemelerdir. 15 Temmuz’a kontrollü diyenler, 7 Ağustos Yenikapı ruhunu anlamamış demektir, eğer 20 Temmuz darbeyse Yenikapı’daki kalabalık nedendir? Bugünlerde FETO’cuların davaları görülüyor, mahkemelerde tiyatro oynanıyor adeta, sanki bu işi işlememişler, böyle bir hainliği yapmamışlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.