Vezir Parlak: İşkenceleriniz Kürt halkını durduramaz

Vezir Parlak: İşkenceleriniz Kürt halkını durduramaz

Yeşil Sol Parti Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, son yaşanan gözaltılarla ilgili yaptığı paylaşımda partilerinin yasadışı gösterilmeye çalışıldığını ve üyelerine şiddet uygulandığını söyledi.

Sabah saatlerinde Hakkari dahil 11 ilde yapılan ev baskınlarında yaklaşık 75 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sırasında bazı yurttaşların darp edildiği iddiası ile ilgili Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

Parlak, "İki gündür Rojava halkına bomba yağrıdan Kürt düşmanı iktidar, bu sabah Hakkari dahil 11 şehirde onlarca siyasetçi, hukukçu ve gazeteciyi işkenceyle gözaltına aldı. Partimizin bürolarına baskın yaparak bizi yasadışı gibi göstermeye çalışan, yönetici ve üyelerimze şiddet uygulayan, anaysal ve meşru mücadele alanlarını terörize eden faşist rejime sesleniyoruz: Çabalarınız boşuna! Ne bombalarınız, ne de gözaltı ve işkenceleriniz Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini durdurabilir" ifadelerini kullandı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.