Van’da dünya kadınlar günü mitingi düzenlendi

Van’da dünya kadınlar günü mitingi düzenlendi

Van’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingi düzenlendi. Mitinge katılan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Belediyeleri aldığımızda herkes elini kolunu sallayarak o belediyeye girecektir” dedi.

Van’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, sabah saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışına rağmen, Musa Anter Barış Parkı’nda düzenlenen mitingle başladı. Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde düzenlenen miting için kadınlar DEM Parti Van İl Örgütü ve İpekyolu İlçe Örgütü binaları önünde toplanarak iki koldan yürüyerek alana ulaştı.

Mitinge, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Neslihan Şedal ve DEM Parti’nin ilçe kadın belediye eş başkan adayları katıldı.

‘KAYYIMLARA KARŞI EN İYİ CEVABI VERECEĞİZ’

Mitingde, DEM Parti Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Neslihan Şedal, kadınların barış mücadelesinin durdurulamayacağını belirterek şöyle konuştu: “Biz, Kürt sorununun demokratik bir şekilde çözülmesini istiyoruz. Şimdi bir seçime doğru gidiyoruz. Bizler, kayyımlara karşı başkaldırıp, en iyi cevabı vereceğiz. ‘Bu kentler bizim ve siz gideceksiniz’ diyeceğiz. Kadınlar, siyasete öncülük etmesin, Kürt kadını anadilinde eğitim görmesin, özgürlüklerini sağlamasın diye kayyım atadılar. Bu nedenle tüm kadın kurumlarımız kapatıldı. Bu seçimde sonucu muhteşem olacaktır. Herkesin buna inanması gerekiyor.”

‘14’TE 14 YAPARAK KAYYIMLARI ANKARA’YA GÖNDERECEĞİZ’

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan’ın da konuşmasında kayyımlar vardı. Kadınların varlıklarını korumak için uzun yıllar mücadele ettiklerini ve elde ettikleri tüm kazanımlar için bedel ödediklerini belirten Buldan, “Artık biz bedel vermeden kimliğimizle yaşamak istiyoruz. Öldürüldük, katledildik, hiçe sayıldık, emeğimiz yok sayıldı, her şeyimizi yok saydılar. Ama gidecekler, kadınların gücü onları gönderecek. Önümüzde 31 Mart seçimi var. İrademizi sok sayanlara karşı 14’te 14 yaparak kayyımları Ankara’ya göndereceğiz. Eş başkanlarımız sizlere hizmet etmek için varlar. Bizler sadece makam ve mevki için değil, biz Van’ın en yüksek oyunu alarak tarihe bir kez daha damgamızı vurmak istiyoruz ve bunu kadınların gücüyle yapacağız” dedi.

‘HERKES O BELEDİYEYE ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GELECEKTİR’

Mitingde son olarak sahneye çıkan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar konuşmasında CHP Afyon Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın "DEM Partililer kapıdan giremez" sözlerine değindi. Yerel seçimlerde hiçbir siyasi partinin, DEM Parti kadar kapsayıcı olmadığını belirten Uçar, “DEM’lileri içeri sokmayacağız diyenler işte bu siyasetin tezahürüdür. Bizler belediyeleri aldığımızda herkesin belediyesi yapacağız ve herkes o belediyeye elini kolunu sallayarak gelecektir” şeklinde konuştu.

‘BU SİSTEMİN EN ÇOK KORKTUĞU ŞEY KADIN HAKİKATİDİR’

Kadınlar her anın hakikat mücadelesi vererek geçtiğini söyleyen Uçar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizi kölelik sistemine mahkum etmek isteyen bir sistemle karşı karşıyayız. Biz kadınlar bunun karşısında özgürlük tarihi yazıyoruz. Kadınların Rojava’da ortaya çıkardığı sistem, kadınların özgürlük sistemine cesaret verdi, tüm sistemleri altüst etti. Bize dayatılan bu sisteme karşı varız, vardık, var olacağız. Selam olsun bize öncülük eden kadın yoldaşlarımıza. Bu sistemin en çok korktuğu şey kadın hakikatidir. Kadınların hakikati ve mücadelesini hiçbir güç durduramadı ve durduramayacaktır. Toplumun özgürlüğü kadınların özgürlüğüne bağlıdır. Bu iktidarın Kürdistan’daki adı kadın kırımıdır. Burada görevlendirilen güvenlik güçleri saldırı halinde. Gençlerimiz uyuşturucuya maruz bırakılarak özlerinden uzaklaştırılıyor. Bizler, sizin özel savaş politikalarınız karşısında geri adım atmayacağız ve biz kazanacağız.”

Miting, konuşmaların ardından sanatçılar Feryal Önel ve Nuray Balık’ın performanslarıyla devam etti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.