Tutuklu siyasetçilerden Yeşil Sol Parti Kongresine mesaj: Savaşa, tecride hayır

Tutuklu siyasetçilerden Yeşil Sol Parti Kongresine mesaj: Savaşa, tecride hayır

Yeşil Sol Parti kongresine mesaj gönderen tutuklu siyasetçiler, “Halklarımıza dayatılan savaşlara, işgale, sömürüye, tecride ‘hayır’ diyoruz” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 4. Olağan Büyük Kongresi’ni Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştiriyor. “Özgürlük İçin Yeniden/Ji bo Azadiyê” şiarıyla gerçekleştirilen kongrede, tutuklu siyasetçilerin gönderdiği mesajlar da okundu.

Kuzey ve Doğu Suriye’den Filistin’e derinleşen savaş konseptine “hayır” diyen tutuklular “Değiştirecek gücümüz var” mesajı verdi. 

- Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bizleri yenileyen mücadele sürekliliğidir. Duruma teslim olmamaktır. Demokratik özgürlükçü kadın çizgimize ağır saldırılar düzenleyenler, bin bir komplo, hileyle güçten düşürmeye çalışanlar bir kez daha yenilenme enerjimiz karşısında bozguna uğrayacaklar. Hapishanedeki siyasi rehineler, devrimci tutsaklar olarak daima yanınızda olacağız. Filistin’den Rojava’ya mazlum Halklar varlık mücadelesini, işçinin ekmek, kadının yaşam mücadelesini ve hepimiz için özgürlük, adalet davasını her koşulda savunacağız. Kongremizin büyük insanlığa, Türkiye Kürdistan halklarına, hak ve özgürlük talep edenlere güç taşımasını diliyor, sizleri saygıyla, sevgiyle, özlemle selamlıyorum.

- Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı da kongreye gönderdikleri ortak mesajlarında, "Kongremizin başarılı olması dileğiyle tüm katılımcıları, delegeleri, dostlarımız ve kongreye gelemeyen halkımızı yürek dolusu hasretle selamlıyor, özgür yarınlarda görüşebilmeyi ümit ediyoruz. Serkeftin" ifadelerine yer verdi.

- Diyarbakır Eski Milletvekili Semra Güzel: 

"Sevgili halkımız, kadınlar, gençler, yoldaşlar!

Yıllardır verdiğimiz demokrasi ve hak mücadelemiz içeride ve dışarıda devam ediyor. Her ne kadar bugün bizler halkımızın iradesi olarak dört duvar arasında hapsedilmeye çalışılsak da yüreğimiz meydanlarda ve bugün sizlerle birlikte bu kongre salonlarında. 

Yeni dönemin enerji ve motivasyonuyla tüm yoldaşlarıma halkımıza başarılar diliyorum. Kongremiz hepimize ve partimize umut, inanç besleyen tüm demokrasi ve özgürlük sevdalılarına kutlu olsun."

- Sebahat Tuncel-Ayla Akat Ata-Ayşe Gökkan-Zeynep Karaman:

"Karanlığı yırtarak aydınlık yarınlar için direnen halkımızı, kadınları, yoldaşlarımızı, kongre delegasyonunu ve kongremize dayanışma için katılan dostlarımızı özgürlük mücadelemizin coşkusuyla, direnişi ile selamlıyoruz. 

Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’da onurlu bir barışı geliştirmek için yola çıkanlar olarak; halklarımıza dayatılan savaşlara, işgale, sömürüye, tecride ‘hayır’ diyor, mazlum halklarla dayanışma içinde olduğumuzun altını bir kez daha çizmek istiyoruz.

 Ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk adaletsizlik ve amansız devlet şiddetine karşı değiştirecek gücümüz, mücadele azmimiz var. Bu zorlu ve onurlu yolda yürüyenlere selam olsun. Kongremizde seçilecek eş başkanlarımıza, parti meclisi üyelerimize başarılar diliyor, bugüne kadar mücadelemizde emeği geçen tüm yoldaşlarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz."

- Alp Altınörs, Günay Kubilay, İsmail Şengül, Nazmi Gür, Ali Ürküt, Bülent Parmaksız:

"Faşizme karşı görkemli direniş sergileyen yoldaşlarımızın, zulme karşı sokaklarda mücadelesini yükselten kadınların, her türlü baskı ve sömürü politikasına karşı alın teriyle yaşam mücadelesi veren emekçilerin devrimci coşkusu ile Kongreyi selamlıyoruz.

Filistin’den Rojava’ya kadar zalim iktidarlara ve sömürgeciliğe karşı insanlık tarihinin en büyük direnişlerinden birini sergileyen halklar, bugün tüm dünya ezilenlerinin umudu olmuştur.

Önümüzdeki zorlu yolu direne direne, umutla, cesaretle zafere ulaştıracağımıza olan inancımız tamdır.

Kongremizde seçilecek eş başkanlarımıza, parti meclisi üyelerimize başarılar diliyor, bugüne kadar mücadelemizde emeği geçen tüm yoldaşlarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz." 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.