Tutuklama sonrası CHP'de yaşananlar

Tutuklama sonrası CHP'de yaşananlar

CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Grubu olağanüstü toplantı yaptı. CHP'li vekiller Meclis'i terk ederken, olağanüstü MYK toplantısı devam ediyor.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT Tırları Davası kapsamında tutuklanması CHP’de hareketliliğe yol açtı.

Tutuklama kararı Genel Kurul çalışmaları başladıktan sonra Meclis’e ulaştı. Karar sonrası milletvekilleri Meclis’te olağanüstü grup toplantısına çağrıldı. Bu sırada Genel Kurul çalışmasına da yarım saat ara verildi.

‘BUNUN ADI FAŞİZM’

Basına kapalı yapılan toplantıya katılan milletvekilleri girişte “Bu faşizmdir” değerlendirmesi yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bu faşizm. Olacak iş değil. CHP bunlara, eşkiyalara teslim olmayacak” dedi.

‘SARAY REJİMİNDEN HAYIR DİYENLERE DAVA’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığında yapılan toplantı yaklaşık 30 dakika sürdü. Toplantı bittikten sonra tüm milletvekilleri Genel Kurul salonuna döndü. Burada CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel kısa bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Bütün dünya ve Türkiye kamuoyu biliyor ki bu davanın savcısı, hakimi, müdahili, müdahale edeni de aynı kişidir. Bu dava saray rejiminin kendisine hayır diyen milyonlarla karşı yürüttüğü bir davadır. Alınan karar etkin olan faşizmin tescilidir. CHP bu faşizmle tüm tarihi boyunca ettiği mücadeleyi bugünden sonra da gösterecektir. Enis Berberoğlu da, halkın seçtiği milletvekilleri de bu Saray rejiminin baskısına, zulmüne hayır diyenler bilsinler bilsin, biz güçlüyüz biz kazanacağız.”

MECLİS BAŞKANVEKİLİ HAMZAÇEBİ DE AYRILDI

Özel’in açıklamasının ardından tüm CHP milletvekilleri Genel Kurul’dan ayrıldı. Genel Kurulu yöneten CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de partisinin kararı doğrultusunda hareket etti. Hamzaçebi 15 dakika ara verdi ve görevi Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın devraldı. Genel Kurul çalışmaları CHP milletvekilleri ayrıldıktan sonra da çalışmaya devam etti.

CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Tüm CHP milletvekilleri tutuklama kararı sonrası alınacak tavrı belirlemek için parti genel merkezine giderken bu sırada CHP Genel Merkezi’nde de olağanüstü MYK toplantısı başladı. MYK toplantısının bitiminde ya da milletvekillerinin de katılacağı daha geniş bir toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu’nun bir açıklama yapması bekleniyor.

TÜM SEÇENEKLER MASADA

Karara çok sert tepki gösteren CHP yöneticileri ve milletvekilleri “Bundan sonra ne yapacakları” yönündeki soruları yanıtsız bıraktı. CHP MYK kararını bekleyen milletvekilleri tüm seçeneklerin masada olduğunu söylemekle yetindi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.