Trump Putin'le görüşmelerini gizlemiş!

Trump Putin'le görüşmelerini gizlemiş!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya ile ilişkilerine dair yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı ikili görüşmelerin kayda geçmemesi için tercümanının elindeki notları aldı.

ABD’de gözler bir kez daha, Başkan Donald Trump’ın Rusya ile ilişkilerine çevrilmiş durumda.

FBI’ın Trump’ın ‘Rusya’ya çalışıp çalışmadığını’ araştırdığının ortaya çıkmasının ardından yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yüzyüze görüşmelerinin kayıtlarını Amerikalı yetkililerden gizledi.

Washington Post gazetesinin Amerikalı yetkililere dayandırdığı habere göre, Trump’ın son iki yılda Putin’le yaptığı beş ikili görüşmenin hiçbir kaydı bulunmuyor. Haberde Trump’ın, Putin’le görüşmelerinin ayrıntılarını gizlemek için bir başkan için ‘sıradışı çaba’ harcadığı belirtiliyor. İddiaya göre Trump bu görüşmelerin sonrasında kendi tercümanının elinden notları aldı ve görüşmelerin içeriğini diğer yetkililerle paylaşmamasını istedi.

Haberde, Trump’ın Putin’le görüşmelerini en üst düzey yetkililerden bile saklamasının tuhaf karşılandığı belirtildi.

Son iddialar, özel savcı Robert Mueller’in Rusya’nın 2016 seçimlerine Trump lehine müdahale ettiğine ilişkin iddialara dair soruşturmasında sona yaklaştığı bir dönemde ortaya çıkıyor. New York Times gazetesi de, FBI’ın Trump’ın ‘Rus ajanı olup olmadığını’ araştırdığını yazmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.