Temelli: Rüşvetin belgesi olurmuş, kayyım illerinde açığa çıktı

Temelli: Rüşvetin belgesi olurmuş, kayyım illerinde açığa çıktı

HDP heyeti, kayyım sürecine karşı ortak mücadele amacıyla ÖDP ve Halkevleri'ni ziyaret etti.

HDP heyeti kayyım, yargı paketi, demokrasi ittifakı ve demokratik anayasa gündemleriyle yürüttüğü görüşmelere devam ediyor. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli bugün Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ile Halkevlerini ziyaret etti.

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, Temelli ve beraberindeki heyetle görüşmede Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmasına karşı HDP’yle dayanışma içinde olduklarını söyledi. AK Parti hükümetinin 31 Mart yerel seçimlerinden önce belediye başkanlarının görevden alınacağına ilişkin ilk sinyali verdiğini belirten İşleyen, halkın bu sürece karşı çıkacak gücü olduğunu ifade etti.

TEMELLİ: DEMOKRASİ ZEMİNİ OLUŞTURULMALI

HDP Eş Genel Başkanı Temelli ise üç büyükşehir belediye başkanının görevden alınmasına ilişkin, “Bu zihniyete karşı mücadele etmekten başka bir seçeneğimiz yok. Demokrasi ve barış konusunda toplumun bütün kesimleri bir araya gelmeli, bir demokrasi zemini yaratmalıyız. Bu demokrasi zemini üzerinde çözüm üretmeliyiz” dedi.

Türkiye’de yargı eliyle çok geniş mağduriyetler yaratıldığını vurgulayan Temelli, Meclis’e yargı reformu konusunda inisiyatif alması çağrısı yaparak, ekim ayını beklemeye gerek olmadığını ifade etti.

Partisinin demokrasi ittifakı, anayasa ve yargı reformu konularına ilişkin çalışma dosyasını İşleyen’e veren Temelli, daha sonra Halkevleri Başkanı Dilşat Aktaş’ı ziyaret ederek, bir süre görüştü.

AKTAŞ: KAYYIM HALK İRADESİNİN GASPIDIR

Görüşme öncesi yapılan açıklamada konuşan Halkevleri Genel Başkanı Dilşat Aktaş, kayyım atamalarını eleştirdi ve şu ifadeleri kullandı: “Biliyoruz ki bu kayyım, Türkiye halkının iradesinin gasbıdır. Kamusal hakların yandaşlara peşkeş çekilmesidir. Aynı zamanda Türkiye toplumsal muhalefetinin Saray rejimi içerisinde yeniden şekillendirilmek istenmesidir. Türkiye halkları bu kayyım karşısında bir kardeşlik tablosunu yeniden çizebilmiştir. Bizler Türkiye’nin dört bir tarafında kayyıma karşı halk iradesini açığa çıkarmaya çalıştık, bundan sonra da birer yurttaş olarak haklarımızı savunmanın gereği ne ise birlikte yapmaya hazırız.”

Temelli ise Mardin Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kayyımın bir önceki görev döneminde bakanlara alınan 600 bin liralık hediyeye dikkat çekerek, “Kayyım dönemine ait ne kadar suç varsa mutlaka soruşturulmalıdır. Bunun belgeleri ortaya çıkıyor, her yerde yayınlanıyor. Bu belgelere yanıt vermek yerine hala HDP’yi suçlayan, belediye eşbaşkanlarımızı suçlayan açıklamalar yapılmaktadır. Rüşvetin belgesi olur mu? Evet, rüşvetin belgesi varmış ve bu açığa çıktı. Yolsuzluğun belgesi olur mu? Evet, varmış. Bu açığa çıktı, kayyımların yaptığı gasp, talan bütün çıplaklığı ile ortada” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.