Temelli: Mezarlık yapmak suç olmuş

Temelli: Mezarlık yapmak suç olmuş

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: Bekir Kaya'nın davasında hukuk yok.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya’nın tutuklu yargılandığı davaya katılan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, adliye çıkışında yaptığı  konuşmada, “Yargılama yok intikam var” dedi.

HDP Van Milletvekilleri Murat Sarısaç, Bedia Özgökçe, Muazzez Orhan ile DBP ve HDP yöneticilerinin de takip ettiği duruşma sonrası demeç veren Temelli şunları söyledi:

“Bugün Van halkının gönlünde, kalbinde çok özel bir yere sahip olan sevgili Bekir Kaya’nın duruşmasındaydık. Hiçbir hukuka ve hakka sığmayacak bir iddianameler zinciri ve mütalaa ile karşı karşıyayız. Akla hayale gelmeyecek suçlamalara maruz kalmış Bekir Kaya. Bunların hiçbirinin herhangi bir karşılığı yok. Bütün tutsak arkadaşlarımızın davalarında olduğu gibi burada da da aynı tablo ile karşı karşıyayız. Vicdanlara sığmayacak bir iddianame ve yargılama sürecine tanıklık ediyoruz.”

Bu davanın Türkiye yargısının utanç sayfalarından biri olduğunu söyleyen Temelli, “Biliyoruz ki Bekir Kaya Van’dır, Van Bekir Kaya’dır. Buradaki bütün çabaları Van’daki her karış toprağa işlenmiştir. Çok uzağa gitmeye gerek yok, biliyorsunuz Van depremi sırasında yaşananları. Bekir Kaya’nın da yaptıkları ortadadır, valinin de yaptıkları ortadadır. Yardımları dağıtmayan valiler, sözde Van halkına sahip çıkıyor. Buna kargalar bile güler. Van halkının hakkına sahip çıkanlar bu kenti var edenler bugün burada tutsaktır ve haksız hukuksuz yere yargılanmaktadır. İddianamede o denli akla hayale sığmayacak şey var ki” ifadelerini kullandı.

‘ÖLÜM HAK OLDUĞUNDA HÜKÜM KALKAR’

Mezarlık yapmak, insanları defnetmek suçmuş gibi bir iddianame hazırlandığını söyleyen Sezai Temelli, “Bu iddianamenin merkezinde mezarlıklar olayı yer almakta. Bu mezara gömülmüş insanlar hakkında öyle iddialar ortaya atılıyor ki, sanki mezarlık yapmak, insanları defnetmek suçmuş gibi ve bunun sorumlusu da Bekir Kaya’ymış gibi gösteren bir iddianame hazırlanmış. Ölüm hak olduğunda hüküm kalkar. İnsanlar bir şekilde hayatını kaybetmiş. Ortada hayatını kaybeden insanlar var ve defin iznini veren savcılık. Cenazeler kaldırılmış ve buna mezarlık denir. Bu mezarlık niye var ve niye orada diye bizim belediye başkanımız orada yargılanıyor. Bunu nasıl izah edebiliriz bunun anlamı nedir bu düşmanca bir yaklaşımdır” dedi. Temelli, yargılananların bir an önce serbest kalmasını beklediğini söyledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.