Temelli: Baskın hukuksuzluğun teşhiridir

Temelli: Baskın hukuksuzluğun teşhiridir

Sezai Temelli, Diyarbakır İl Binası’na yapılan baskını kınadı: Adaletsizliğe son vereceğiz!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim programı kapsamında Elazığ’ın Karakoçan ilçesine gitti.

HDP’nin Diyarbakır il binasına yönelik baskınına değinen Temelli, “Dün gece Amed il binamızı bastılar. Yüzleri kızarmadan, hukuk tanımazca kapıları kırdılar ve insanları darp ettiler. Tarihimizde çok iktidar, zulüm gördük ama ilk defa böylesini gördük. Kendi yasalarını tanımayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Savcı, suç olan bir talimatı verir mi? Veriyor. Güvenlik güçleri suç olan bir talimatı yerine getirir mi? Getiriyor. Bunlar suç işliyor. ‘İçerde suçlular var’ diyorlar. İçeride değil, dışarıda suçlular var. Sizler AKP teşkilatının üyesi değilsiniz, siz suç teşkil eden talimatlara uymayın, uyarsanız da bunun hesabını verirsiniz. Kimsenin şüphesi olmasın bu ülkeye hukuk ve adalet gelecek. Bu suçları işleyenler, işlediği suçların hesabını verecek” dedi.

KADIN YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALEYİ KINADI 

İstanbul’daki Feminist Gece Yürüyüşü’ne yönelik müdahaleye de tepki gösteren Temelli, “Gündüz sanki hepsi kadın mücadelesini içselleştirmiş, çıkmış öyle bir konuşuyor ki 8 Mart etkinliğinde. Asıl yüzleri akşam ortaya çıktı. Bugün Türkiye’de kadınlar dışlanıyor, çalışma yaşamı içerisinde yer bulamıyor. Kadın cinayetleri her gün artıyor. Binlerce kadın, AKP döneminde yaşamını yitirdi. Bu erkek egemen zihniyet, eril zihniyet, AKP iktidarı döneminde olağanlaştı. Dün gece kadınlar sözleriyle İstiklal Caddesi’nde bir araya geldi ve saldırıya uğradı” diye konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.