Temel Van'da konuştu: Dolmabahçe mutabakatına geri dönülmelidir

Temel Van'da konuştu: Dolmabahçe mutabakatına geri dönülmelidir

Van’da düzenlenen ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ etkinliğinde konuşan HDP Van Milletvekili Tayip Temel, çözüm için Dolmabahçe mutakabatına geri dönülmesi çağrısında bulundu.

1 Eylül Dünya Barış Günü Van’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kale Parkı’nda yapılması planlanan ‘Barış zinciri’ eylemine, çevrede yığınak yapan polis izin vermedi. Bunun üzerinde HDP il binası önünde toplanan ve aralarında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP MYK Üyesi ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, HDP Van Milletvekilleri Tayyip Temel, Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan’ın bulunduğu kalabalık bir grup, ‘Biji Aşiti’ sloganları attı.

Milletvekili Tayip Temel burada yaptığı konuşmada, eş genel başkanlarının Barış Deklarasyonu’na rağmen Van’a geldiklerinde yine ‘polis ordusu’ ve kuşatma ile karşılaştıklarını söyledi.

Temel, “ Toplumla savaşmak, topluma karşı savaş hali budur. Bugün Van’da, Van’ın sokaklarında gördüğümüz savaş halidir ve bundan derhal geri adım atılmasını talep ediyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Bu tablo tüm Türkiye’nin tablosudur. Yapılması gereken en acil şey bu savaşın sona ermesidir. Dolmabahçe mutabakatına geri dönülmelidir. Bu ülke sürekli kan kaybediyor. Buradan Van’dan bütün kesimlere çağrımız; bu savaş halini durdurmaz isek, ırkçılıktan beslenen bu iktidarı durduramaz isek halklar birlikte yaşayamaz hale gelecek. Bu yüzden çağrımızı barışa sahip çıkılmasıdır” dedi.

Açıklamaların ardından üç dakikalık oturma eylemi yapıldı. (DUVAR)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.