TBMM, Irak tezkeresi için toplanıyor

TBMM, Irak tezkeresi için toplanıyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Meclis olağanüstü toplantıya çağrılıyor" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter hesabından TBMM’nin cumartesi günü olağanüstü toplanacağını duyurdu. Toplantıda, Irak ve Suriye tezkerelerini görüşüleceği belirtildi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, tezkereye destek vereceklerini açıkladı.

‘MECLİS’İN TOPLANMASI GÖZDAĞIDIR’

CHP, Meclis’in olağanüstü toplantıya çağrılmasını “gözdağı” olarak nitelendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz şunları söyledi:

“Suriye ve Irak tezkerelerini bir ay önceye almışlar. Bu tezkereler geçen yıllarda onaylanan tezkereler mi olacak yoksa değişecek mi göreceğiz. Ama olağanüstü toplantı kararı bir noktada referandum öncesi gözdağıdır. Meclis’e geç de olsa bilgi verilecek. Biz bu konuda geç kalınmasını yadırgadık. Hükümet bu süreci muhalefeti bilgilendirmeden, nerede durduğunu belli etmeden uzun süre götürmeye çalıştı. En azından bilgiyi geç de olsa alacağız. Tabii tezkerenin içeriğine bakacağız. Ona göre değerlendirmemizi yapacağız. Daha önce IŞİD ve diğer terör örgütlerine dönük gelen tezkerelere desteklemiştik. Ama şimdi ne gelecek bilmiyoruz, içeriğine bakacağız.”

MGK VE BAKANLAR KURULU YARIN TOPLANIYOR

Yarın yapılacak Bakanlar Kurulu ve Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yapılacak bağımsızlık referandumu ele alınacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandumla ilgili olarak “Bizim kanaatimiz belli ama şimdi artık bizim bu konudaki hassasiyetimizin ne denli ileride olduğunu ayın 22’sindeki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ve Bakanlar Kurulu toplantısından sonra kendisi (Barzani) çok daha net, açık görecektir” demişti.

IKBY’deki bağımsızlık referandumu 25 Eylül’de yapılacak.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.