Suriye hükümetinden Afrin açıklaması

Suriye hükümetinden Afrin açıklaması

Suriye'den Afrin operasyonu hakkında bir açıklama geldi. Açıklamada Afrin için "Suriye topraklarının asli bir parçası" denildi.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’na dair Suriye’den ilk açıklama geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye’nin saldırısını şiddetle kınıyoruz, Afrin Suriye toprağıdır” ifadelerine yer verildi. 

Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre Suriye, uluslararası topluma da Türkiye’nin operasyonunu hemen durdurmak için adım atması çağrısı yaptı. 

Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, Türkiye’nin Suriye’nin bir parçası olan Afrin’e yönelik ‘pervasız’ saldırısının Suriye Arap Cumhuriyeti tarafından şiddetle kınandığını söyledi. Operasyonun, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik saldırılarının sonuncusu olduğu ifade edildi. 

"Haber verilmedi"

Türkiye’nin askeri operasyonla ilgili Suriye’ye bilgi verildiği yönündeki açıklamalarını reddeden yetkili, “Bu iddialar, Türk hükümetinin söylemeye devam ettiği yalanlardan bir tanesi” dedi. 

Yeni Şafak'ta yer alan haberde ise Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın İstanbul Temsilciliği vasıtasıyla Suriye’nin İstanbul Başkonsolosluğu'na Zeytin Dalı Harekâtı hakkında nota verdiği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'de bulunan aktörlere bilgi verdik. Suriye Başkonsolosluğuna da yazılı bildirimde bulunduk" demişti.

İlgili Haberler
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.