Rusya'dan Afrin açıklaması: Endişeyle öğrendik

Rusya'dan Afrin açıklaması: Endişeyle öğrendik

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Afrin’e yönelik harekat başlattığı yolundaki haberlerin ardından açıklama yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Afrin’e yönelik harekat başlattığı yolundaki haberlerin ardından açıklama yaptı.

Sputnik’in aktardığına göre, Rusya Dişişleri Bakanlığı, Moskova’nın Suriye’nin Afrin kentindeki gelişmelerin dikkatle takip ettiğini belirtti. Açıklamada, bu konudaki haberlerin endişeyle öğrenildiğivurgulanırken “İtidal” çağrısı yapıldı.

Rus senatör Klintseviç ise Rusya’nın Suriye’yle diplomatik işbirliği yapacağını ve Birleşmiş Milletler’de (BM) Türkiye’nin Afrin’de başlattığı operasyonu sonlandırmasını talep edeceğini belirtti.

RUSYA KOMUTA MERKEZİNİ FARKLI BÖLGEYE ÇEKTİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Suriye’deki komuta merkezinin Türkiye’nin harekât başlattığı Afrin’de bulunan Rus askerlerin güvenliklerini sağlamak için o bölgeden farklı bir bölgeye çektiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Suriye’deki komuta merkezi, TSK’nın harekât başlattığı Afrin’de bulunan Rus askerlerin güvenliklerini sağlamak üzere tedbir aldı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, ‘olası provokasyonların önüne geçmek, Rus askerlerinin yaşamına ve sağlığına yönelik tehdidi önlemek için Ateşkesi İzleme Merkezi’nin Afrin bölgesinde bulunan grubunda yer alan askerlerin ve askeri polisin Tel Rıf’at’taki gerilimi azaltma bölgesine çekildiği’ kaydedildi.

BÖLGEYİ TERK EDEN SİVİLLERE YARDIM

Rusya Savunma Bakanlığı, “Rusya’nın Ateşkesi İzleme Merkezi, çatışma bölgelerini terk eden sivil halka gerekli yardımların hızlı bir şekilde sağlanması için Tel Rıf’at’taki gerilimi azaltma bölgesinin içindeki ve etrafındaki durumu kesintisiz olarak izlemeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

‘ABD’NİN KONTROLSÜZ SİLAH SEVKİYATI TÜRKİYE’Yİ OPERASYONA İTTİ’

Bakanlığın açıklamasında “Suriye’nin kuzeydoğusundaki ABD provakasyonları krizi başlatan başlıca faktördür” denildi. Açıklamada Ankara’nın Washington tarafından kurulması gündeme getirilen ‘Sınır Güvenlik Gücü’nün son derece olumsuz bir tepkiyle karşıladığı hatırlatıldı.

“ABD’nin sorumsuz davranışların barışçıl çözüm sürecine zarar veriyor” denilen açıklamada ABD’nin kontrolsüz modern silah sevkiyatlarının Türkiye’yi operasyona ittiği öne sürüldü.

İlgili Haberler
Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.