Soylu: Bir ayda Avrupa'ya 400 bin göçmen geçer

Soylu: Bir ayda Avrupa'ya 400 bin göçmen geçer

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, düzensiz göçe karşı Türkiye'nin kapasitesinin dört katı çalıştığını belirtti.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde SDG’ye karşı yürüttüğü askeri harekata ABD ve Avrupa’dan gelen eleştirilere tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Amerika’dan da batıdan da büyük Allah var!  Biz NATO’da müttefikiz. Müttefiklerimiz bizi değil, terör örgütlerini tercih ediyorlar. Bunun için DEAŞ’ı bahane ediyorlar. Bunu ilkokul mantığıyla bile çözemeyenlerle nasıl yol yürünecek, nasıl izah edilecek? Elbette büyük bir soru işareti” dedi.

Antalya’da düzenlenen Sahil Güvenlik Komutanlığı Karadeniz Ülkeleri Sınır Sahil Güvenlik Teşkilatları İşbirliği Forumu Yıllık Liderler Toplantısı’nda konuşan Soylu, mülteci sorununu bir kez daha gündeme getirerek, Avrupa’ya mesajlar verdi.

Soylu konuşmasında özetle şunları söyledi:

GÖÇ BOĞAZIMIZA KADAR GELDİ: Düzensiz göçte şu anda boğazımıza kadar geldik. Kapasitemizin tamamıyla çalışıyoruz. Şu anda sahil güvenliğimizin 200’e yakın botu, sahil kurtarma gemisi, deniz kurtarma aracımızın yüzde 70’i sadece düzensiz göçle mücadele etmektedir. Kapasitemizin dört katı çalışıyoruz.  Sahil Güvenlik kapasitemizin dört katı değil, kendi kapasitemizle çalışalım. Yani bir katıyla çalışalım; o zaman Yunanistan’a ilk hafta 7 bin göçmen geçer. İkinci hafta 100 bin, üçüncü hafta 200 bin. Geçti bunlar çünkü. Bir ayda Avrupa’ya geçen göçmen sayısı 400 bini bulur. Bu bir tehdit değil tespit. Avrupa’ya sormak isterim. Siz ne yaptığınızın farkında mısınız?

NE KADAR BÜYÜK BİR OPERASYON OLDUĞUNU BİLEN VAR MI?: Milyonlarca insanı oradan terör örgütü, istikrarsızlık, Esed ve Suriye Türkiye’ye gönderecek. Türkiye’yi terör örgütüne teslim edeceksiniz. Bir taraftan göçle mücadele ettireceksiniz ondan sonra affedersiniz sizin canınız can da bizim canımız patlıcan mı? Şunu net söylüyorum Avrupa’ya. 400 bin kaçak göçmen geçecek. Bu yıl Avrupa’ya yıl sonuna kadarı geçmiş olacak. Taş çatlasın 60 bin. Yüzde kaçı yapıyor. Yüzde 15’i. Yüzde 85’i ne oluyor. Ben Avrupa’ya geçeni yüzde 20-25 fazlasını kendi ülkelerine geri gönderiyorum. Bunun ne kadar büyük bir operasyon olduğunu bilen var mı? İstikrarsızlığı, kaçak göçmeni bu bölgeye yükleyin, bu insanlar uğraşsınlar. Uyuşturucuya Avrupa’da ses çıkarmayın onu da bu bölgeye yükleyin. Geçişini, ticaretini. Biz hiç kimsenin hamalı değiliz. Terörü bölgemizde kazıyıncaya kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Kim ne söylerse söylesin. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, olmadı, olmayacak, kendi ülkemiz cennet gibi fazlasıyla yeter artar. Sosyal medya terörizmine ve yalan terörizmine de teslim olacak bir ülke yok.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.