Soyer 'İnsan Haklarının Başkenti Vizyon Belgesi'ni imzaladı

Soyer 'İnsan Haklarının Başkenti Vizyon Belgesi'ni imzaladı

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir Barosu’nun hazırladığı “İzmir İnsan Haklarının Başkenti Vizyon Belgesi'ni imzaladı.

İzmir Barosu “İzmir İnsan Haklarının Başkenti Vizyon Belgesi" ve hedefler listesini paylaşmak ve imzalatmak amacıyla etkinlik düzenledi. Baronun Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Baro Başkanı Özkan Yücel ve birçok avukatın yanı sıra CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer de katıldı.  

'DEMOKRASİYLE REFAH SOKAKLARA YAYILIR'

Burada konuşan Soyer, İzmir Barosu ile hedeflerinin ortak olduğunu ifade ederek ,"Türkiye zor şartlardan geçiyor ve demokrasiden her geçen gün uzaklaşıyoruz. Bu uzaklaşma ile birlikte otorite her geçen gün daha da merkezileşiyor ve her şeyin bir kişinin iki dudağı arasına mahrum kaldığı bir dönemdeyiz. Tam da bu noktada insan haklarını savunmak bir mecburiyet. Kentleri daha yaşanabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Demokrasi olmazsa sadece bir zümrenin, seçkin bir grubun ekmeği büyüyor. Ancak demokrasi ile birlikte o refah kentin sokaklarına yayılabilir. Bu projeyi ortak koymak ve yürütmek son derece değerli. Biz seçildiğimiz andan itibaren büyükşehir belediyesi olarak bu projenin her etabında, her adımında sizin yanınızda olmak istiyoruz. Demokrasinin daha çok dijitalize etmek gibi hedefler ortaya koymamız gerekiyor. Daha çok veriye ulaşmakta o verinin hayata geçmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Biz sizinle bu projede yoldaş olmaya birlikte yürümeye hazırız" dedi. 

İNSAN HAKLARI AVUKAT ATAMALARINDA İBARET DEĞİL

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, projeyi ve hedeflerini açıkladı. “Kentlerdeki baroların işlevi şimdiye kadar mahkemelere avukat atamayla sınırlıydı. Biz insan haklarını savunmanın bu kadarla sınırlı kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Merkezi yönetimin gerçekleştiremediği hedefleri, yerel yönetimlerin gerçekleştirebileceğini düşünüyoruz. Yereldeki yöneticilerle, sivil toplum örgütleri ve odalarla bu tür çözümlerin birlikte üretilebileceği görüşündeyiz” diye konuştu. İzmir’in insan hakları konusunda özel bir yeri olduğunu söyleyen Yücel, “Birbirimizi anlamak, birlikte çalışmak ve insan haklarını geliştirmek konusunda ortak çalışmayı yapmak mümkün” dedi. 

'DEMOKRASİ KARNEMİZİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ'

Ders kitaplarından kaldırılan insan haklarına dair verileri, bölümleri, yeniden hayata geçirmek için yerel yöneticilerle işbirliği içinde bu projeyi yapmak istediklerini belirten Yücel, kentin insanına ulaşabilmek için yerel yönetimlere, meslek örgütlerine ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu.  

İLK İMZA ATILDI

Türkiye’nin dünya ölçeğinde insan hakları ve demokrasi anlamında karnesinin oldukça kötü bir durumda olduğunu vurgulayan Yücel, bunu değiştirmek istediklerini belirtti. Yücel, “Bir model kent yaratıp, başka kentlerin de bundan feyiz almasını istiyoruz. İzmir bunu başardığı taktirde başka bir sürü şeyi beraberinde getirecek. Sokaklarında engellilerin rahat yürüyebildiği, çocukların dilenmediği, istismar edilen çocukların korunmasının desteklendiği, kadınları korku içinde yaşamasın, sığınma evleri olsun, bir şiddet yaşadığında top yekun bir mekanizmayı yanlarında bulsun istiyoruz. Bu konuda çalışabilecek, harekete geçebilecek kentin tüm sivil toplum kuruluşlarını, meslek örgütlerini ve yerel yöneticileri bu işe ortak edelim diyerek yola çıktık ve ilk yanıt da bugün Tunç Soyer’den geldi. İzmir İnsan Haklarının Başkenti Vizyon Belgesi’ni imzalamakta gönüllü oldu ve ilk imzamızı bugün atmış olduk” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Tunç Soyer, İzmir Barosu’nun hazırladığı  “İzmir İnsan Haklarının Başkenti” vizyon belgesini imzaladı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.