Şeyh Said adını bulvara veren başkanlar hala yargılanıyor

Şeyh Said adını bulvara veren başkanlar hala yargılanıyor

Ankara'da bitmeyen 'Şeyh Said' tartışmasının başlangıcı "Diyarbakır kayyımı bulvara adını verdi" haberleriyle oldu. Ancak ismi bulvara verdiği için Baydemir ve daire başkanlarına soruşturma açılmıştı.

Siyasetin gündeminden düşmeyen, İYİ Parti'de İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu'nun partiden kopmasına kadar varan "Şeyh Said" tartışması sürüyor.  

Polemik, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımının bir bulvara Şeyh Said ismini verdiği haberleriyle başladı.

Amida Haber'in haberine göre ise gerçekler hiç de kamuoyuna yansıdığı gibi değil. Şeyh Said ismi bulvara 29/11/2011 tarihinde 274 sayılı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi meclis kararıyla dönemin Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından verildi.

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın’ın verdiği bilgiye göre Dağkapı Meydanı’na “Şeyh Said Meydanı” Kürtçe ismi ile “Qada Şêx Seîd” ismi ise 12/18/2014 tarihinde 241 sayılı meclis kararıyla verildi. Dönemin Belediye Eş Başkanları ise Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'ydı.

‘BAŞKANLAR YARGILANDI’

Efkan Ala'nın İçişleri bakanlığı döneminde Şeyh Said ismi nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan ve Eş Başkanları ile bazı daire başkanları hakkında soruşturma açıldığını hatırlatan Avukat Cihan Aydın, şunları söyledi: “Bu mesele üzerinden Şeyh Said’in hatırasına yönelik ahlaksız, saldırgan ve gerçekdışı açıklamalar ve yaklaşan yerel seçimleri fırsat bilip siyasi rant aracı olarak kullanılması utanç verici bir durumdur. Kürt halkı yeri ve zamanı geldiğinde demokratik tepkisini ortaya koyacaktır. Bu mesele rejimin ve ona yedeklenen yargının, Kürt Belediyelerine yönelik çifte standartlı yaklaşımının en çarpıcı örneklerinden biridir. Kürtler Şeyh Said ismi nedeniyle yargılanırken, rejim bundan siyasi rant devşirmeye çalışmaktadır.” 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.