Şemdinli'nin Halaybaşı: Sofi Ömer

Şemdinli'nin Halaybaşı: Sofi Ömer

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşayan Sofi Ömer, ilçede yapılan düğünlere renk katıyor.

YÜKSEKOVA HABER - 65 Yaşındaki Ömer Çelik yani Sofi Ömer, 10 çocuk babası. Katıldığı düğünlerde halaybaşı çekerken yaptığı hareketler büyük beğeni toplayan Sofi Ömer'in videoları sosyal medyada izlenme rekoru kırıyor.

Özel olarak düğünlere davet edilen Ömer Çelik Yüksekova Haber'e konuştu. Gençleri neşelendirmek ve sağlıklı kalmak için halay çektiğini belirten Çelik, "Son 20 yıldır bu kadar fazla halay çekiyorum. Gençleri coşturmak ve düğünlere neşe katmak için halay başı çekiyorum. Ben şahsen halay çekerken bedenen büyük menfaat görüyorum. 65 yaşındayım. Yaşıtlarıma göre bu kadar sağlıklı oluşumu son 20 yıldır sürekli halay çekmeye bağlıyorum" dedi.

Yaptığı hareketlerin herhangi bir mana taşımadığını belirten Çelik, "Anlık ola gelen hareketler. Şimdiki gençler mutsuz. 15 yaşına gelmeden ağarıyor saçları. Onlara tavsiyem bol bol halay çeksinler. Bir kez yılan ısırdı beni bir kez de trafik kazası geçirdiğim için doktora gittim onun dışında hiçbir zaman doktora gitmedim" dedi.

Düğünlerine katılması için İstanbul, Ankara, Irak ve İran'dan davetler aldığını belirten Çelik, "Bazen bazı davetlere katılıyorum. 10 çocuk babasıyım ve sürekli hayvancılıkla uğraşıyordum. Geçen yıl koyunlarımı sattım. Halay çekmeyi seviyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum