Selahattin Demirtaş'tan yeni kitap: DAD

Selahattin Demirtaş'tan yeni kitap: DAD

10 Şubat'ta okurla buluşması planlanan Demirtaş'ın yeni kitabı "DAD", Türkçede "Adalet" anlamına geliyor.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutulan Halkların Demokratik Kongresi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yeni öykü kitabı 'DAD', 10 Şubat’ta çıkıyor. “DAD”, Kürtçe'de adalet anlamına geliyor.

"Kemerlerinizi bağlayın"

Dipnot Yayınevi’nin açıklamasında, daha önce “Seher” ve “Devran” adlı iki öykü kitabı, “Leylan” ve “Efsun” adlı romanları yayımlanan Demirtaş’ın yeni kitabıyla ilgili şöyle denildi:

“Selahattin Demirtaş, Dipnot Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alacak olan kitabında okurlarını benzersiz bir seyrana çıkarıyor: İstanbul çöplüğünden adliye koridorlarına, lüks villalardan vergi dairelerine, ıssız adalardan tımarhanelere uzanan; yer yer bilimkurgu ya da absürt komediye bürünen; yanlış anlamalarla, gıllıgışlı ihanetlerle, harika fantezilerle örülü; insan ruhunun gizemli dehlizlerinde acı ve tatlı kahkahalar attıran düşsel bir cümbüş. Kemerlerinizi bağlayın.”

Selahattin Demirtaş hakkında 

Siyasetçi, avukat, yazar, şair, ressam, çizer. İşçi bir baba ile ev kadını bir annenin yedi çocuğundan ikincisi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2004'te İHD Diyarbakır Şube Başkanı oldu. 2007 seçimlerinde Diyarbakır milletvekili seçildi.

2014'te Figen Yüksekdağ ile birlikte, çeşitli partilerin ve siyasi oluşumların bir araya gelerek kurduğu Halkların Demokrasi Partisinin (HDP) eş genel başkanlığına seçildi. Bu görevini sürdürürken ve İstanbul milletvekiliyken 4 Kasım 2016 gecesi, HDP’li 10 milletvekili ile birlikte gözaltına alındı, tutuklandı. 

Hapishanede yazdığı Seher (2017) ve Devran (2019) adlarında iki öykü kitabı ile Leylan (2020) ve Efsun (2021) adlarında iki romanı yayımlandı. Bunların yanı sıra, yaptığı şarkılar çeşitli sanatçılar tarafından seslendirildi.  Ayrıca yayımlanmış resim, kara kalem ve karikatür çalışmaları da bulunuyor. 

10 Nisan 1973’te Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinin Suriçi semtinde doğdu. Halen, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuluyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) "serbest bırakılsın" kararına rağmen serbest bırakılmıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.