Selahattin Demirtaş’ın babası da seçim çalışmalarında

Selahattin Demirtaş’ın babası da seçim çalışmalarında

HDP'nin dün akşam gerçekleştirdiği Diyarbakır'daki seçim bürosu açılışına binlerce kişi katıldı. Açılışa katılanlar arasında Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş da vardı.

HDP’nin Diyarbakır’daki seçim bürosu açılışına Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş da katıldı.

Açılışa ilgi büyüktü, binlerce Diyarbakırlı da halaylar ve sloganlarla açılışa eşlik etti.

HDP Kayapınar İlçe Örgütü, Mezopotamya Mahallesi’nde bulunan Mahabad Bulvarı’nda seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi.

Açılışa HDP’li vekiller Ziya Pir ve Hişyar Özsoy ile adaylar Saliha Aydeniz, Remziye Tosun, Selçuk Mızraklı, Abdurrahim Durmuş, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanları İbrahim Çiçek ve Nahide Toprak, HDP ve DBP il ve ilçe örgütü yöneticileri, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, STK temsilcileri ile yüzlerce yurttaş katıldı.

HDP bayraklarıyla etrafı süslenen büro önünde yurttaşlar ilk önce müzik eşliğinde halaylar çekti.

Konuşmaların ardından milletvekilleri, adaylar, HDP’nin Cumhurbaşkanı aday Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş ve Barış Anneleri, büronun açılışını gerçekleştirdi.

Alkışlar ve zılgıtlarla açılışını kutlayan gençler, konfeti yakarak çevreyi renk cümbüşüne çevirdi.

Daha sonra sahne alan sanatçı Mesut Gever ve beraberindeki genç kadınlardan oluşan erbane grubu, sanatçı Azad Bedran’ın seslendirdikleri yöresel şarkılarla halaylar çekildi.

Yüzlerce yurttaş, şarkılar eşliğinde halay çemberleri oluşturdu. Geç saatlere kadar çekilen halaylarda renkli görüntüler ortaya çıktı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.