Sancar: Hakkari'den yola çıkılacak

Sancar: Hakkari'den yola çıkılacak

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Baskıya, irade gaspına karşı haysiyet mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz ve bu mücadeleyi aynı zamanda Türkiye'nin demokratları ve temsilcileriyle buluşturacağız" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin "Demokratik Mücadele Programı"nı anlatmak için gittiği Siirt'te il örgütü önünde halka hitap etti. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca, HDP Milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki, Necdet İpekyüz, Mahmut Tuğrul, Alican Önlü, İmam Taşçıer, Sıddık Taş ile kayyım atanması ile görevinden uzaklaştırılan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Peymandara Turhan, Batman Belediyesi Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir’in eşlik ettiği Sancar, söz konusu program nedeniyle gezilerine başladıklarını dile getirdi.

Program kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da Iğdır'da ziyaretlerine başladığını hatırlatan Sancar, yarın Diyarbakır'da olacaklarını vurgulayarak, "Tabii ki Batman ve Siirt'i seçmemizin özel bir sebebi var. Çünkü buralarda bir yıldan az bir süre önce halkın iradesiyle seçilen belediye eş başkanlarımız görevden alındılar, halkın iradesine darbe yapıldı. Kayyım darbedir, açıkça darbedir. Bütün darbecilerin ilk yaptığı şey halkın iradesine el koymaktır. Darbeler sadece tankla topla yapılmaz, darbeler yargıyla, iktidar yoluyla da yapılabilir. Onun da adı siyasi darbedir. Bu iktidar kayyım politikasıyla siyasi darbe yapmaktadır. Siyasi darbeyi sadece kayyım yoluyla yapmıyor, vekillerin vekillikleri düşürerek mecliste de darbe yapıyor. Halkın seçtiği vekilleri çeşitli hilelerle, yalan yanlış yargılamalarla vekillikten alıyor. İşte bu da darbedir" diye konuştu.

‘TEDBİRLER ELDEN BIRAKILMAYACAK’

Demokratik Mücadele Programı'nın en önemli ayağının halk ayağı olduğuna dikkati çeken Sancar, koronavirüs konusunda da uyarılarda bulunarak, "Bu programın önemli ayağı halk buluşmalarıdır. Ama bunları geniş tutmak da, pandemi sürecinde sıkıntı yaratabilir diye düşünüyoruz. O nedenle tedbiri elden bırakmıyoruz, halkımıza da lütfen tedbiri elden bırakmayın diyoruz. Biz yine bulaşacağız, ama daha büyük kalabalıklarda bir araya gelmek için şimdi sağlığımızı da koruyacağız. Fiziksel mesafeye dikkat edeceğiz, maskelerimizi de takacağız ama yine buluşacağız, birbirimizi göreceğiz, birbirimizle konuşacağız" ifadelerini kullandı.

‘HAKKARİ'DEN YOLA ÇIKILACAK’

Partisinin çeşitli illerden Ankara'ya başlatacağı yürüyüş hakkında bilgi veren Sancar şunları belirtti: "Halkımızla paylaşmak ve halkımızla yürümektir. İlla bu yürüyüşü caddeler boyunca onlarca kilometre yapmamız gerekmiyor. Gönüllerde de yürüyüşü birlikte yapıyoruz. Ayrı ayrı durduğumuz yerlerde de aynı inancı paylaşarak birlikte yürüyoruz. Biz hiçbir zaman demokratik olgunluktan meşru zeminden ayrılmıyoruz, ısrarla diyoruz ki: demokratik siyaset bizim varlık nedenimizdir. Demokratik siyasetten hiç bir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Meşru demokratik yöntemlerle ve demokratik zeminlerde hayata geçireceğiz. Önümüzdeki hafta Pervin Buldan başkanımız Edirne'den ben Hakkari'den bir başlangıç yapacağız. Seçilmişlerimiz belediye meclis üyelerimiz belediye başkanlarımız o şehirde programımızı anlatacaklar çeşitli kurumlarla paylaşacaklar. Daha sonra seçilmiş arkadaşlarımız araçlarla başka bir şehre gidecekler. Amacımız şu tutum belgemizi ağır baskı koşullarına karşı kendi içimizde birliği, sonra Türkiye'de birlikteliği savunuyor. Baskıya irade gaspına karşına haysiyet mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimiz, ama bu mücadeleyi aynı zamanda Türkiye'nin demokratları ve temsilcileriyle buluşturacağız. Bütün hakların demokratların devrimcilerin ve vicdanlı insanların birlikte mücadele etmesini sağlayacağız. Bunun için çalışacağız bu yürüyüş bütün bunları kapsıyor. Bu halkımızla haklarımızla buluşma yürüyüşüdür. Arkadaşlarımız bir şehirden bir başka şehirde araçlarıyla gidecek. Bütün bu sürecin sonuçlarını halkla paylaşacağız.”

'HDP'Yİ YOK ETMEK MÜMKÜN MÜ?’

Başlayacakları yürüyüşe karşı provokasyonların gelişebileceğine işaret eden Sancar, "Kimse manipülasyon yapmasın, kimse HDP'yi provokasyona çekebileceğini sanmasın HDP halkın içindedir, meşru zemindedir. Asıl meşru zeminde olmayan halkın iradesini tanımayan bu iktidardır. Biz değiliz, biz bu topraklara barış getirmeye söz verdik. Şimdiki iktidar ortakları bunu engellemek için ta o gün buluştu. Her türlü hukuksuzluğa her tür baskıya rağmen HDP’yi yok etmek mümkün mü? HDP sadece bir parti bir isim mi? HDP halktır. HDP yok edilemez” dedi.

'ÜZERİMİZE NE DÜŞERSE YAPACAĞIZ'

Konuşmasının devamında Siirt'in farklı halkların bir arada yaşadığı bir şehir olduğuna vurgu yapan Sancar, belediye eş başkanlarının kentin ruhuna uygun bir yönetim yarattığını belirtti. İktidarın HDP'nin halklar ile bir araya gelmesinden korktuğunu söyleyen Sancar, şöyle konuştu: "Haklar arasında bu duvar yıkılırsa bu iktidar hüküm süremez bunu biliyor, o yüzden Siirt belediyemize el koydular. Bundan birkaç hafta önce halkın rahat girip çıktığı belediye bugün panzerlerle güvenlik kuvvetleriyle kuşatılmış durumda. Kimden korkuyorsunuz! Halktan mı korkuyorsunuz, evet halktan korkuyorsunuz. Halkın hakkını gasp ettiniz ve halk bunun hesabını yine soracak. Halka karşı yüzü olmayanlar halkla arasına duvar örer. Halkın oylarıyla bu belediyeleri kazandık iktidar haram yöntemlerle bu iradeyi gasp etmeye çalışıyor. Halk iradesiyle onları göreve getirmiştir. Arkadaşlarımızın belediye başkanlıklarının bir iktidar tasarrufuyla halkın gönlünde son bulmaz. Bizim var oluş sebebimiz barış getirmek barış için kararlıyız barış için üzerimize ne düşerse yapacağız."

690x450nc-srt-08-06-2020-siirt-hdp-baskan-mithat-sancar-halk-hitap3.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.