Rusya'dan BMGK'ye olağanüstü toplantı çağrısı

Rusya'dan BMGK'ye olağanüstü toplantı çağrısı

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) toplantıya çağırdı.

Suriye’den kimyasal silah kullanıldığı iddiasının ardından başlayan ABD’nin “askeri operasyon” açıklamasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. BMGK bugün Bolivya’nın talebi üzerine toplanırken, Rusya yarın olağanüstü toplantı yapılmasını talep etti.

DHA’nın haberine göre, Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Güvenlik Konseyi’ni yarın için olağanüstü toplantıya çağırdı.

Suriye’ye karşı girişilecek askeri saldırının Moskova ve Washington arasında tehlikeli bir çatışmaya yol açabileceği uyarısında bulunan Nebenzia, konusunun yeniden Güvenlik Konseyi’nde görüşülmesini istedi.

Sputnik’in haberine göre BMGK, Bolivya’nın talebi üzerine toplandı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vassily Nebenzia, “Konseyin bazı daimi üyelerinin saldırgan politikası, uluslararası barışa ve güvenliğe tehdit, BM Tüzüğü’nün ihlalidir. Bu durumdan ve gerilimin tehlikeli artışından son derece endişeliyiz. Dönüşü olmayan noktanın aşılmayacağını, ABD ve müttefiklerinin egemen bir ülkeye karşı askeri eylemden kaçınacaklarını umuyoruz” dedi.

İsveç’in BMGK’ye Suriye’ye silahsızlanma için üst düzey bir heyetin gönderilmesiyle ilgili yasa tasarısına değinen Nebenzia, önerilen tasarının “şimdiki koşullarda” başlıca öncelik olmadığını belirtti ve “En acil önceliğimiz, savaş tehlikesini ortadan kaldırmak” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.