Rusya'da acil iniş yapan uçak yandı: En az 41 ölü

Rusya'da acil iniş yapan uçak yandı: En az 41 ölü

Moskova-Murmansk seferini yapan Aeroflot’a ait Superjet-100 modeli yolcu uçağı, havada yaşanan bir sorun nedeniyle Şeremetyevo Havalimanı’na acil iniş yaptı.

Moskova-Murmansk seferini yapan Rus havayolu şirketi Aeroflot’a ait yolcu uçağı, Şeremetyevo Havalimanı’na acil iniş yaptığı sırada alev alarak yandı, en az 41 kişi hayatını kaybetti.

Moskova-Murmansk seferini yapan Rus havayolu şirketi Aeroflot’a ait yolcu uçağı, Şeremetyevo Havalimanı’na acil iniş yaptığı sırada alev alarak yandı. Rusya Soruşturma Komitesinin son yaptığı açıklamaya göre, uçaktaki toplam 78 kişiden 37’si hayatta kaldı. Rus havacılık ajansı Rosaviatsiya’dan Sputnik’e konuşan bir kaynak, Moskova-Murmansk seferini yapan Aeroflot’a ait Superjet-100 modeli yolcu uçağının, havada yaşanan bir sorun nedeniyle Şeremetyevo Havalimanı’na acil iniş yaptığını, iniş sırasında uçağın alev alarak yanmaya başladığını belirtti.

Uçak havalandıktan bir süre sonra mürettebatın iletişim sorunu olduğunu bildirerek Şeremetyevo’ya dönüş izni istediğini aktaran kaynak, hava aracının inişini zor hava koşullarında gerçekleştirdiğini ve ancak ikinci denemede inmeyi başardığını kaydetti.

Uçakta 73 yolcu ve 5 mürettebat bulunuyordu. (Sputnik)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.