Rusya sitem etti: Soğuk Savaş'ın bile edebi vardı

Rusya sitem etti: Soğuk Savaş'ın bile edebi vardı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Soğuk Savaş'ta bazı kurallar vardı, edep kuralları uygulanırdı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, eski Rus çifte ajan Sergey Skripal’in İngiltere’de zehirlenmesi sonrası Batılı ülkelerle yaşanan krizi değerlendirdi. Günümüzde Rusya’nın ABD, İngiltere ve diğer ülkelerle ilişkilerinin Soğuk Savaş döneminden daha kötü olduğunu söyleyen Lavrov, Soğuk Savaş döneminde bile kuralların olduğunu, söz konusu ülkelerin ise edep kurallarını terk ettiğini belirtti.

Sputnik’in aktardığına göre, Moskova’da Bangladeş Dışişleri Bakanı Abdül Hasan Mahmud Ali ile ortak basın toplantısı düzenleyen Lavrov, şu ifadeleri kullandı: “Soğuk Savaş hakkında çok şey konuşuluyor. Günümüzdeki durumun klasik Soğuk Savaş döneminden daha kötü olduğu da konuşuluyor. Zira o dönemde bazı kurallar vardı, edep kuralları uygulanırdı. Ancak bugün başta İngiltere, ABD ve onları körü körüne takip eden Batılı partnerlerimiz, tüm edep kurallarını terk ederek aleni yalana ve dezenformasyona yöneldi.”

‘SAKİN VE SOĞUKKANLI BİR YANIT VERECEĞİZ’

Lavrov’a göre Rusya, bu duruma son derece sakin ve soğukkanlı bir yanıt verecek. “Her türlü suçlamanın olgulara dayanması gerektiği konusunda ısrarcıyız. Ancak olgu bulunmadığında, öfkelerini ilişkileri desteklemek, zor durumlara çözüm bulmak, zorlukları aşmak amacıyla birtakım yollar bulmak için görevlendirilen diplomatlara yansıtıyorlar” diye devam eden Lavrov, yapılan ihraçların uydurma gerekçelere dayandığını vurguladı.

‘ORTAKLARIMIZ ÇOCUK OYUNLARI OYNAMAYA DEVAM EDİYOR’

Lavrov, ne kadar ileri gideceklerinin Moskova’ya bağlı olmadığını da söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Diplomaside karşılıklılık ilkesi vardır. Bu ilke halen geçerli ve tutarlı bir şekilde uygulanmaya devam edecek. Çocukluğumuzda şöyle denirdi: İlk kim başladıysa, o durmalıdır. Çocuk oyunlarını taklit etmek istemiyoruz ancak partnerlerimiz halen tam olarak bununla uğraşıyor.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.