Putin: Rusya'da virüsle ilgili kritik bir durum yok

Putin: Rusya'da virüsle ilgili kritik bir durum yok

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Tanrıya şükür, henüz ülkemizde kritik bir durum yok" dedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Putin’in korona virüsünden korunması için gerekli tüm önleyici tedbirlerin alındığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da korona virüsüyle ilgili durumun kritik düzeyde olmadığını ifade etti. Hükümet toplantısında korona virüsüyle ilgili konuşan Putin, “Tanrıya şükür, henüz ülkemizde kritik bir durum yok. Ancak insanlar gerçek durumu bilmeli. Bu yönde bir bilgilendirme çalışması gerçekleştirilmesini rica ediyorum” dedi.

Putin, Rusya’da korona virüsü vakalarının sayısına ilişkin yalan haberlerin yurt dışı kaynaklı oluğunu, bu tarz iddialarla halk arasında panik oluşmasının amaçlandığını ifade etti.

AŞI GELİŞTİRİLİYOR

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova ise şu anda Novosibirsk’teki Federal Bilim Merkezi Vektör tarafından yeni tip korona virüsüne karşı aşı geliştirme çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti. Golikova, aşı geliştirme çalışmalarını olabildiğince hızlandırmaya çalıştıklarını da ekledi.

‘PUTİN’İ KORUMAK İÇİN TEDBİRLER ALINIYOR’

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Putin’in korona virüsünden korunması için tüm önleyici tedbirlerin alındığını belirtti. Peskov, “Korona virüsünün devlet başkanına ulaşmasının önlenmesi adına gerekli her şey yapılıyor. Aslında burada söz konusu olan, Rusya’nın herhangi bir vatandaşının da alabileceği sıradan önleyici hijyen tedbirleri” dedi. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.